'CHP meşruiyet tartışması oluşturmaya çalışıyor'

'CHP meşruiyet tartışması oluşturmaya çalışıyor'

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin "seçim güvenliği" ziyaretlerini değerlendirdi. Ünal, "CHP, bugün geldiği notada seçim güvenliğiyle ilgili bir meşruiyet tartışması oluşturmaya çalışıyor" diye konuştu.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından, Parti Sözcüsü Mahir Ünal basın toplantısı düzenledi.

Toplantı gündemi hakkında bilgi veren Mahir Ünal, “Uyum yasalarıyla ilgili çalışmalar hakkında MYK’ya bilgi verildi. Yerel yönetimler Başkanlığımız, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını sundu” dedi.

‘MİLLİ MUTABAKAT KOMİSYONU ÇALIŞMALARI TAMAMLAMADI’

BBP’den yapılan “Bazı eksikliklerin giderilmesi gerektiğine inanıyoruz” açıklaması sorulan Ünal, “Milli Mutabakat Komisyonu’nun hazırladığı paket, Anayasa Komisyonu’nda görüşülüyor. Komisyonun değerlendirmeleri ve sonuçlar bizim için önemli. Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarını tamamlamadı, diğer konularda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Herhangi eksik ya da ekleme olup olmayacağı görüşmelerin ardından belli olacak” diye yanıt verdi.

‘CHP MEŞRUİYET TARTIŞMASI OLUŞTURMAK İSTİYOR’

Ünal’a, CHP’nin sandık güvenliği için siyasi partilere yaptığı ziyaretler ve AK Parti’yle görüşme yapılabileceği yönündeki açıklamalar soruldu.

“Biz iyi niyetli çalışmaları destekliyoruz” diyen Mahir Ünal, şunları söyledi:

“CHP bugün geldiği notada seçim güvenliğiyle ilgili bir meşruiyet tartışması oluşturmaya çalışıyor. Biz bununla ilgili önlemleri alıyoruz. Herkesten önce biz sandıkların ve millet iradesinin korunmasında en hassas partiyiz. İyi niyetli her çalışmaya açığız. Son düzenlemede de yer alan önlemler, Anayasa Komisyonu’nda görüşülüyor. Bir önerisi varsa komisyonda ya da Genel Kurul’da sunabilirler”

‘GIDA GÜVENLİĞİ AÇISINDAN KARA PROPAGANDA VAR’

Mahir Ünal, “Şeker fabrikalarının özeleştirilmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan müdahale edecek” iddiasıyla ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:

Şeker fabrikaları, 2000 yılında özelleştirme kapsamına, 2008’de özelleştirme programına alındı. 2012 yılında bir ertelenme gerçekleştirildi. Fabrikaların satışından önce, devletin 18 yıllık zararının karşılanması, bu zararı gidermeye çalışırken çalışanların haklarını güvence altına alarak, çiftçilerimizin mağdur olmadan gerçekleştirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Çiftçilerin pancar kotalarıyla ilgili sınırlama olmayacak. Üretimin devamı sağlanacak.

Gıda güvenliği üzerinden bir kara propaganda var. Biz hiçbir kazanılmış hakkı gasp etmediğimiz için bu millet bizi sandıkta onaylıyor. Çalışanlardan pancar üreticilerine kadar bu hakların korunması için büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda herhangi bir müdahalesi söz konusu olmayacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.