CHP İl Örgütünden Derecik adayı açıklaması!

CHP İl Örgütünden Derecik adayı açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Hakkari İl Örgütü CHP’nin Derecik Belediye Başkan Adayı Suat Yüksel’in istifa edip Ak Parti’ye geçtiği iddialarını yalanlayarak söz konusu şahsın ihraç edildiğini açıkladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

CHP il örgütünden yapılan yazılı açıklamada, Derecik belediye başkan adayı belirleme ve sonrasındaki süreçte yaşananlar kamuoyuna bir açıklamayı zorunlu hale getirildiği vurgulandı.

Açıklamada, CHP’ye Derecik ilçesinden tek bir başvurunun olduğu bu kişinin de Suat Yüksel isimli vatandaş olduğu vurgulanarak, “Suat Yüksel’in parti üyeliği yapıldı ve adaylığı için yasal süreç başlatılmıştır. Bununla birlikte, kendisinin kaçakçılık ve insan kaçakçılığı 6 Ay hapis yatığını öğrenildikten sonra hakkında partimizden ihraç süreci başlatılmıştır. Suat Yüksel, bu süreçte istifa etmek suretiyle adaylıktan çekilmiştir” denildi.

Suat Yüksel’in Ak Parti yöneticileri ile ilişkileri ve CHP’den adaylık girişiminin bir kurgu olduğu iddia edilen CHP açıklamasında Yüksel’in istifa sürecinde Ak Parti Hakkari Milletvekili Husret Dinç ve Ak Parti yöneticilerinin kendisine maddi yardım taahhüdünde bulunduğu ileri sürüldü.

 Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu kurgunun bir parçası olarak Millet İttifakı ve bağımsız aday Sayın Kasım Demir’e ağır hakaretlerle saldırmıştır. Kendisi, daha sonra bu süreçteki tavrından dolayı kamuoyu önünde toplumdan özür dilemiştir. Yaşanan süreç, ilimizde siyasetin çirkin yüzünü ve AKP teşkilatının seçim kazanabilmek için ortaya koyduğu çaresizliği göstermektedir. AKP milletvekili Husret Dinç, bağımsız aday Kasım Demir için “ aday olmasını istemiyorum, bizi kimse eleştiremez aksi takdirde onları cezaevine atarım” ifadesini kullanmıştır. Bu ifadeler açıkça siyasi hadsizliktir. Türkiye Cumhuriyeti’nde yargı yetkisi AKP milletvekilli veya Derecik ilçesi Parti yöneticilerine değil bağımsız mahkemelere aittir. Ayrıca her vatandaşın ülkemizin her yerinde özgürce siyaset yapma hakkı vardır. Bu örnek dahi, AKP yönetiminde Devlet-Parti ayrımının kalktığını ve ülkenin adeta bir parti devletine dönüştüğünün açık ifadesidir. Biz Cumhuriyet Halk Partililer siyasetin dürüstçe yapılması gerektiğine inanırız. Bizim için amaca giden her yol mübah değildir. Siyasi karakter ve doğruluk bizim temel şiarımızdır. AKP yöneticilerinin bu küçük siyaset oyunlarını başta Hakkari halkına ve ülke kamuoyuna ifşa ediyoruz. Halkımızdan 31 Mart sabahı sandığa giderken ülkesinin geleceğini düşünen dürüst insanlara oy vermelerini diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum