CHP Heyeti Diyarbakır'da Kürtçe "Hayır" şarkısı ile kampanya başlattı

CHP Heyeti Diyarbakır'da Kürtçe "Hayır" şarkısı ile kampanya başlattı

Referandum çalışmaları için Diyarbakır’a gelen CHP heyetinde yer alan İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, iktidar partisinin kriz ithal ederek, mağduriyet yaratmak istediğini söyledi.

Diyarbakır'da, Referandum çalışmaları kapsamında esnafları dolaşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin başkanlığındaki CHP heyeti, merkez Sur ilçesindeki tarihi Dört ayaklı minare yanında 28 Kasım 2015 günü çıkan çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi'nin vurulduğu noktaya karanfil bıraktı.

Referandum çalışmaları kapsamında Sur İlçesi'ndeki esnafı ziyaret eden aralarında CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Murat Emir ve Necati Yılmaz, esnaf ve vatandaşlar ile sohbet etti.

KÜRTÇE 'HAYIR' KAMPANYASI

Daha sonra Sur İlçesi'ndeki Gazi Caddesi'nde de vatandaşlarla bir araya gelen CHP heyeti, 16 Nisan'da yapılacak referandum da 'Hayır' oyu istedi. Anayasada yapılacak değişimin neleri kapsadığını anlatan CHP heyetinin Referandum çalışmasında parti otobüsünde Türkçe ve Kürtçe "Hayır" şarkıları seslendirildi. Esnaf ziyareti sırasında CHP Milletvekilleri Barış Yakardaş ve Mahmut Taanal'ın arbane adı verilen def de çalmaları dikkat çekti.

58c69b66eb10bb23ac492f5a.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.