CHP Hakkari İl Başkanı Karahanlı'nın 19 Mayıs mesajı

CHP Hakkari İl Başkanı Karahanlı'nın 19 Mayıs mesajı

CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı 19 Mayıs Atatürk'ün Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı 'SAMSUN’DAN İZMİR’E BÜYÜK YÜRÜYÜŞ' başlığı ile yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bir asır önce İstanbul’dan büyük bir yürüyüş başlamıştı. Bandırma Vapuru’nun yükü ağırdı. Sadece 48 asker değildi taşıdığı. Bütün bir ulusun umudu, duaları, inancını taşıyordu beraberinde. Büyük bir asker, beraberinde inanmış yoldaşları tarihin eşsiz bağımsızlık savaşlarından birini Samsun’da ilan ettiler. Bağımsızlık yürüyüşü kan ve demire doymuş Anadolu toprağında 3 uzun yıl 3 ay ve 20 gün sürdü.
Ve nihayet 9 Eylül’de İzmir’de Vatanımızın ve Ulusumuzun bağımsızlığını elde ettik. Bütün dünyaya örnek adil ve saygın bir savaş verdik. Zaferimizi kibir ve nefretle gölgelemedik. Düşman bayrağını yerde bırakmayan, düşmanın kılıcını rencide etmeyen onurlu bir zaferdi bu.Emperyallerin ve faşizmin tüm dünyayı hüküm altına almaya başladığı yıllarda Anadolu’da özgür bir Cumhuriyet inşa ettik. Ortadoğu’nun, Yakın Asya’nın dalgalı karanlık denizinde yön bulmaya çalışan gemilere ışık tutan Aydınlık bir Fener olduk. Hala öyleyiz. Bu büyük mücadele işte o gün başladı. 19 Mayıs’ta. Yürekli ve asil adamlar bize bu ulusa ebedi karakterini verdiler. “Zincir ve esaret, yaşam için bu ulusun ödemeyeceği bir bedeldir. Ulusumuzun mihrabının yıkıldığını görmektense çarpışarak yok oluruz.”
Bu sözleri ve kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Büyük Yürüyüşün Yüzüncü Yılı kutlu olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum