CHP 81 ilde YSK'ya çağrı yapacak!

CHP 81 ilde YSK'ya çağrı yapacak!

İYİ Parti lideri Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası açıklama yaptı. 7 madde halinde YSK'ya çağrı yapan Kılıçdaroğlu ''Yüksek Seçim Kurulu (YSK), alacağı bir kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır veya Tür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geldi. İkili, görüşme sonrası ortak bir basın toplantısı düzenledi. Akşener’den sonra konuşan Kılıçdaroğlu YSK’ya 7 maddeyle çağrı yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun YSK’ya yaptığı 7 maddelik çağrısının ardından il teşkilatları da harekete geçti. CHP’nin 81 İl Başkanlığı eş zamanlı olarak açıklama ile YSK’ya çağrı yapacak. Açıklamalar saat 13.00’te gerçekleşecek.

Kılıçdaroğlu’nun sıraladığı maddeler şöyle;

1- YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.

2- YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.

3- YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurmaya çalıştığı baskılara boyun eğmemek zorundadır.

5- YSK, “Hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu?” buna açık ve net cevap vermek zorundadır.

4- YSK, demokrasi değil, seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.

6- YSK’da hakimler mi var, yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var. Bunu demokrasiden yana kararlılığıyla göstermek zorundadır.

7- İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır. Bu YSK’nın tarihsel görevidir. YSK alacağı kararla ya Türkiye’yi aydınlığa çıkaracaktır ya da ülkeyi kaosa sürükleyecektir. Biz aydınlıktan yanayız, demokrasiden yanayız. YSK’nın şu aşamada alacağı kararın tarihsel bir sorumluluğa vardır. Bunu hatırlatmak da bizim görevimizdir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.