Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un Hakkari temaslar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un Hakkari temaslar!

Geceyi Hakkari'de geçiren Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum için Hakkari Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ziyaret ve açılışlar için Hakkari’ye geldi. Hakkari'nin sorunlarını, problemlerini yerinde görmek ve tespit etmek amacıyla geldiklerini belirtten Bakan Kurum, "Ak Parti iktidarı döneminde Hakkari ilimize yaklaşık 12 milyar liralık yatırım yapıldı" dedi.

Geceyi Hakkari'de geçiren Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum için Hakkari Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi. Bakan Kurum, Hakkari Valisi İdris Aybıyık, Ak Parti Hakkari Belediye Başkanı Adayı Cüneyt Epcim, İl Emniyet Müdür S. Suvat Dilberoğlu, AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, AK Parti Belediye Başkan adayları, ile kurum amirleri tarafından karşılandı.

Polis merasim birliğini selamlayan Bakan Kurum, valilik şeref defterini imzalattıktan sonra makama geçti. Vali Akbıyık tarafından Bakan Kurum’a Hakkari yöresine ait, kilim ve bal takdim etti. Hakkari’ye yaptıkları ziyaretlere ilişkin konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kenttin sorunlarını, problemlerini yerinde görmek ve tespit etmek amacıyla geldiklerini belirtti. 

Hakkari’nin üç ana problemi olduğunu belirten Bakan Kurum şöyle konuştu:

''Hakkari ilimizin problemlerini, sorunlarını görmek yerinde tespit etmek üzere gelmiş bulunuyoruz. Bakanlığımızca bugüne kadar AK Parti iktidarı döneminde Hakkari ilimize yaklaşık 12 milyar liralık yatırım yapıldı. Bu yatırımların bir kısmı konut, hastane, okul ve bugün millet bahçelerinin de içinde olduğu bir çok projeler var. Ve devam eden yatırımlarımıza da baktığımız zaman yaklaşık 878 milyon liralık yatırım var. Bu yatırımların bir kısmı konut, hastane, okul ve bugün millet bahçelerinin de içinde olduğu bir çok projeler var. Hakkâri’mizin üç ana problemi var. Bu üç ana problemlerden bir tanesi turizmin kullanılamamasından kaynaklı istihdam eksikliği, işsizlik. Buradaki sanayi ve turizmi arttıracak projeleri valiliğimiz ile istişare ettik. Tüm bakanlıklarımızla üstümüze düşeni bu noktada yerine getirmek üzere projeler geliştiriyoruz. Mir Kalesi’ni bir regülasyon projesi  yapmak üzere Cüneyt Başkanımız projeyi hazırladılar ve oraya bir regülasyon projesi yapıp inşallah bir millet bahçesi konsepti içerisinde vatandaşımızın oraya gidip geleceği, gezeceği bir projeyi haline getireceğiz. Ve bu sayede bu bölgedeki turizmi ve istihdamı arttırma noktasında önemli bir proje olacak. Diğer önemli bir projemiz ise kayak tesisi ile alakalı pistinin uzatılması aynı zamanda buraya bölgeyi hitap edecek bir otel projesin de yapılması için valiliğimiz, özel idaremiz ve bakanlığımız ilgili birimleri bu projeyi de gerçekleştirmek için hızlı bir şekilde çalışmaya başladılar. Bunun dışında bölgedeki sanayiyi de arttıracak yeni organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi bölgeleri, tarımı daha organize hale getirecek bölgedeki kilimi, halıyı bütün ülkemizde hatta yurt dışında pazarlayabilme imkanını ortaya koyacak atölyeleri de yine valiliğimiz ile birlikte koordine edeceğiz ve bunu da süre içerisinde inşallah yapıyor olacağız. Hakkari’nin diğer bir problemi ise konut problemi. Konut ile alakalı bu güne kadar bakanlığımız bağlı Toplu Konut Dairesi Başkanlığı eliyle bir çok proje burada gerçekleştirdi. Hem Yüksekova’da ve şuan devam eden projelerimiz var, hem de Hakkari ilimizde inşallah bu projelere yenisini de eklemek suretiyle Hakkari’deki konut problemini inşallah çok yakın zamanda çözeceğiz. Bu problemleri aştığımız zaman daha güzel bir Hakkari, daha huzurlu Hakkari olacak. Hakkarili vatandaşlarımız bunların hepsini hakkediyorlar."

Bakan Kurum, ambulans teslim törenin ardından çarşı merkezindeki esnafları gezdi. Ak Parti il teşkilatında partililerle bir araya gelen Bakan Kurum, daha sonra STK temsilciler, kanaat önderleri ve muhtarlarla beraber öğle yemeğinde buluştu. Ardından Bakan Kurum, beraberindekiler ile beraber Milet Bahçesinin yapılacağı alanda ve Mir Kalesi’nde incelemelerde bulundu.  

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.