Ceren Damar davasında mahkeme sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi

Ceren Damar davasında mahkeme sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi

Akademisyen Ceren Damar Şenel'in öldürülmesi ile ilgili davada mahkeme, katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet'e ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davada mahkeme sanığa indirim yapmadı.

Çankaya Üniversitesi'nde araştırma görevlisiyken öğrenci Hasan İsmail Hikmet tarafından üniversitedeki odasında öldürülen Ceren Damar Şenel davasının dördüncü duruşmasında karar çıktı.

Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı'nda araştırma görevlisi olan Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019'da sınavda kopya çektiğini tespit ettiği öğrenci tarafından üniversitedeki odasında öldürülmüştü.

Şenel'in babası Mustafa Damar, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, kızının görevini yaptığı için katledildiğini, bu uğurda canını verdiğini ancak yargılama süresince kızına iftira atıldığını belirterek, "Ceren Damar davası tüm toplumun davası. Bu nedenle dava neticesinde verilecek karar milat olacaktır" ifadelerini kullandı.

24 Ocak'taki duruşmada mütalaasını veren savcı, sanığın "canavarca hisle ve kasten öldürdüğü sabit" olduğunu ve "Ceren Damar ile gönül ilişkimiz vardı, beni zorladı" sözlerini de "Gerçek dışı ve kendisini suçtan ve cezadan kurtarmaya yönelik" olarak değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.