Cep telefonu-tümör ilişkisi mahkeme kararıyla tescillendi

Cep telefonu-tümör ilişkisi mahkeme kararıyla tescillendi

İtalyan mahkemesinden emsal oluşturacak karar: Cep telefonunun beyin tümörüne yol açtığı savunan davacı haklı bulundu.

İtalya’da bir mahkeme, aşırı miktarda cep telefonu kullanmanın beyin tümörüne yol açtığına hükmetti. Davacı emekli maaşına bağlandı.

Dünya çapında emsal oluşturabilecek olan karar, ülkenin kuzeyindeki Ivrea kasabasında alındı. 57 yaşındaki Roberto Romeo, 15 yıldır işi gereği günde üç ila dört saat boyu telefonda konuştuğunu ve tümöre cep teelfonunun yol açtığını savunuyordu. Romeo yaşadıklarını, “15 yıl boyu işlerimi organize etmek için evden, arabadan sürekli telefonda konuşmaktan başka şansım yoktu. Sağ kulağımın her an bloke olduğunu hissetmeye başladım ve 2010’da tümör teşhisi kondu. Neyse ki iyi huyluydu ama arık hiçbir şey duymuyorum çünkü akustik sinirlerimi almak zorunda kaldılar” dedi.

Romeo’nun geçirdiği ameliyat nedeniyle vücut fonksiyonlarının yüzde 23’ünü kaybettiği belirtilirken, mahkeme davacıya aylık 500 euro emekli maaşı bağlanmasına karar verdi. Romeo’nun avukatları Stefano Bertone ve Renato Ambrosio kararın ardından, “Dünyada ilk kez bir mahkeme cep telefonunun fazla kullanılmasıyla beyin tümörü arasında ilişki bulunduğunu kabul etti” dedi. Romeo da kararın ardından, “Cep telefonlarını şeytanlaştırmak istemem ama onları daha dikkatli kullanmalıyız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.