Çavuşoğlu'ndan 'güvenli bölge' açıklaması

Çavuşoğlu'ndan 'güvenli bölge' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’yle mutabakata varılan “güvenli bölge” dair “Henüz detaylandırılması gereken birçok konu var” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sierra Leone Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nabeela Tunis ile ortak basın toplantısı düzenledi. ABD ile varılan "güvenli bölge" mutabakatına ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "Henüz detaylandırılması gereken birçok konu var" dedi. Çavuşoğlu, "Söylediğimiz ABD'nin bir oyalama taktiğinin geçerli olmayacağı. Maalesef Münbiç'te böyle bir oyalamaya gittiler, sözlerini tutmadılar" diye konuştu.
 
GÜVENLİ BÖLGE
 
Çavuşoğlu, ABD ile varılan mutabakat sonucu kurulma hazırlıkları yapılan "güvenli bölge" konusunda şunları söyledi: "Amerika’dan bu müşterek harekât merkezinin kurulması için bazı askerlerin gelmekte olduğunu sizler de takip ediyorsunuz. Bugün ABD-Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı başkanlığındaki heyet Şanlıurfa’ya gelecekler. Ve İHA’larımız bölgede uçuşlarına başladı. Burada tabii ki de gözlem noktaları olacak, birlikte devriye de gezilecek ama bunlar işin bir detayı. Buradaki amaç bir güvenli bölge oluşturulması ve Trump’ın da burada 20 mil sözü vardır. Ve bu güvenli bölgeden de YPG ve PKK’lıların çıkarılmasıdır. Ancak o zaman güvenli bölge olabilir. Bu bölgenin istikrara kavuşturulması ve insanların geri döndürülmesi gerekiyor. Türkiye’den geri dönmek isteyen çok sayıda başta Suriyeli Kürtler olmak üzere Suriyeli mülteci var."
 
F-35 PROGRAMI 
 
ABD'nin YPG'ye silah yardımı yapmaya devam ettiğini söyleyen Çavuşoğlu ayrıca, "F-35’le ilgili Türkiye’nin resmi olarak görevden çıkarılması söz konusu değildir. Orada bulunan bazı askerlerimizin ve teknik personelimizin F-35 programlarına dahil edilmediğini, bir kısmının da döndüğünü zaten sizlerde biliyorsunuz" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.