Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz açıklaması

Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Libya arasında 27 Kasım'da imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırmasına dair mutabakat muhtırasıyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz konusunda Güney Kıbrıs hariç bölgedeki her ülkeyle ikili ya da tek taraflı anlaşmalara hazır olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımız, Yunanistan Cumhurbaşkanı Miçotakis’e de gayet net bir şekilde Yunanistan’la da benzer bir mutabakat zaptını imzalayabileceğimizi söyledi. Biz Rum kesimini tanımıyoruz. İleride Kıbrıs’ta bir kalıcı bir çözüm olursa onlarla da yapabiliriz. Rum kesimi hariç bölgedeki tüm ülkelerle, buna Mısır da dahil, Lübnan da dahil, hepsiyle biz bu tür anlaşmaları ikili ve çok taraflı yapabiliriz. Çünkü biz bölgede işbirliğinden yanayız" dedi.

Yunanistan’ın Türkiye ile mutabakat hakkında bilgi talep ettiği Libya’nın Atina Büyükelçisini sınır dışı etme kararını da eleştiren Çavuşoğlu, “Gerçekten yaptıkları çok yanlış. Diplomatik nezakete de sığmaz. Bir ülkeyi tehdit etmesi doğru değil. Cumhurbaşkanımız Mitçotakis’e dedi ki “Bizden isteseydiniz biz size verirdik. Bizim meclisimizden geçen bir mutabakat zaptının gizli kalması mümkün mü?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.