Çavuşoğlu: Suriye'ye giden Rus uçaklarına hava sahasını kapattık

Çavuşoğlu: Suriye'ye giden Rus uçaklarına hava sahasını kapattık

Uruguay ziyaretinde açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rusya’nın askeri uçaklarına hatta sivil Suriye’ye giden uçaklarına hava sahasını kapattık" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'ye giden Rus uçaklarına hava sahasının kapatıldığı söyledi.

Habertürk'ün haberine göre, Mevlüt Çavuşoğlu Uruguay'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Ukrayna'nın bir sitemi bulunuyor mu? Hava sahasını kapatma talepleri devam ediyor mu?" sorusu üzerine Çavuşoğlu, "Rusya’nın askeri uçaklarına hatta sivil Suriye’ye giden uçaklarına hava sahasını kapattık. Nisan’a kadar izinleri vardı. Mart’ta rica ettik. Moskova’ya gidince Lavrov’a söyledim, o da Putin’e söyleyeceğini belirtti. 1-2 gün sonra, 'Putin’in talimatı var artık uçmayacağız' dediler" ifadelerini kullandı.

"Hem Montrö hem diğer konularda süreci diyalog yoluyla yürütüyoruz" diyen Çavuşoğlu, "Rusya’nın savaştan önce 4 gemisi vardı. Belki bir planlamanın parçasıydı. Bu gemileri boğazdan geçirmek için izin talebinde bulunmuşlardı. Biz de kendilerine rica ettik, 'bu savaş' dedik ve Montrö’yü anlattık. Sonra vazgeçtiler" şeklinde konuştu.

NATO'dan tatbikatın iptal edilmesini istediklerini belirten Çavuşoğlu, "Önceden planlanan ve bizim de içinde olduğumuz NATO tatbikatı vardı. Hatta biz de işin içindeydik. Müttefik gemileri geçecekti ancak kışkırtma olur diyerek iptal edilmesini söyledik. Onlar da çok haklı buldular. Bir yandan böyle çalışırken, bir yandan da diyalog yoluyla birçok şeyi kriz yaratmadan çözüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.