Çatılarda biriken kar ekmek kapıları oldu!  VİDEO - GALERİ

Çatılarda biriken kar ekmek kapıları oldu! VİDEO - GALERİ

Hakkari'de son yılların en şiddetli kar yağışı etkili olurken, yoğun kar yağışı ev ve iş yerlerinin çatılarında biriken kar işsizler için ekmek kapısı oldu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari ve ilçelerinde son iki haftada etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, çoğu yerleşim biriminin yolunun da kapandığı kentte bu yıl tam bir kar esareti yaşanıyor. Ev ve işteri sahipleri çökme tehlikesine karşı çatı ve damlarda biriken kar yığınlarını işçi tutarak temizliyorlar.

Kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı kentte büyük tehlikelere ve soğuk havalara aldırmayan bazı vatandaşlar çatılardaki karı temizleyerek ailelerinin geçimine katkıda bulunuyorlar. 

Soğuk havaya ve tehlikelere aldırmadan 3 -4 katlı binalara çıkan işçiler mecbur oldukları için bu işi yaptıklarını ve günde 150 ile 200 TL kazandıklarını söylüyorlar.

Çatılarda biriken karların temizlenmesinin zahmetli olduğunu belirten Hakkarili Fikret Özdemir, "Kış aylarında pek iş olmuyor. Bizler de ev ve iş yerlerinin çatılarında biriken karları temizliyoruz. İşimiz yok biz mecburuz bu riski alıyoruz. Yaz aylarında da ot biçiyoruz. Bazen 7 - 8 katlı binalara çıkıyoruz. Tehlikelidir. işimiz bu. Çok zor ve soğuktur. 100 lira için bu tehlikeleri göze alıyoruz” dedi. 

Bu sene Yüksekova'da çok fazla kar yağdığını ve çok soğuk olduğunu söyleyen Seyithan Eren “Kış çok soğuk çatılar karla dolmuş. Bizde geçimimizi bu işle sağlıyoruz Günde 3- 4 çatı temizliyoruz. Paramız bu işte kazanıyoruz. Çatılar çok yüksek işimiz tehlikelidir. Çatıdan düşüp ölen olursa kimsenin umurunda olmaz. Bir çatıyı 50 TL’ye temizliyoruz. Günde elimize 150 -200 TL para geçiyor” diye konuştu. 

Sabri Metin ise Yüksekova’da bu sene çok yoğun bir yağışının olduğunu belirterek, “Bu yıl çok kar yağdı. İşimiz çok zor. Sabah erkenden çarşıya geliyoruz. Çatılara çıkıp kar temizliyoruz. Çatı temizlemek çok zahmetli bir iştir. Bize bir çatı temizliği için 50- 60 70 TL veriliyor. Günde 3- 4 çatı temizliyoruz. Buda günde 200 TL demek bizim için. Çok zor kar atmak. Bazı çatılar var çok sarptır. O çatılarda çalışmak zahmetli oluyor. İki kişi çıkıyoruz çatıya ip bağlıyoruz. Biri ipi tutuyor diğeri de riskli bölgeyi temizliyor” şeklinde konuştu. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.