“Çareyi Kendinde Aramak”

 

   Merhaba değerli Hakkâri objektif haber okuyucuları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

İçinde yaşadığımız hayatın bir yolculuk olduğu ve bu yolculuğun sonuna kadar bir yolcu olduğumuzu unutmamamız gerek. Tabi ki de bu yolculukta bazılarımız mutlu, bazılarımız mutsuz bazılarımızda mutluluğun kıyısından bile geçmemektedir. Ama bu her zaman mutsuz olduğumuz veya olacağımız anlamına gelmez. Tabi ki bunun farklı farklı sebepleri vardır. Bazen yaşadığımız coğrafyanın farklı olması, ekonomik sebepler vs.

 

Peki, bu farklılığı yaratan kader midir yoksa başka sebepler midir?

Kader yüce Allah’ın insanların geleceğini önceden görüp yazmasıdır. Başımıza gelebilecek bir olaydan ders çıkarmak ve bunun sonucu olarak çözüme kavuşturmak tamamıyla insana bağlı bir durumdur. Çünkü dünya da ölüm hariç her şeyin bir çaresi illa ki vardır. İnsan bu çareyi kendi imkânıyla ya da başka insanların desteği ile çözüme kavuşturmak için çaba sarf etmelidir. Mutsuzluğa kapılmak, yapamayacağına inanmak insanı dipsiz bir kuyuya sevk eder. Bazen olumsuz olarak insanın hata yapmasına vesile olur.

Unutma; kendini bulma sınavını kazanmak senin elindedir.

    Bu hayatta herkesin bir mücadelesi vardır. Kimisi maddi kimisi sağlık kimisi de birçok zorluğa itilmiştir. Bunun üstesinden gelmenin en iyi yolu muhakkak ki insanın kendine olan özgüvenidir. Her zorluğun sonunda galip gelebileceğine inanmasıdır. Tünelin sonundaki ışık elbet görünecektir. İnsan inandıktan sonra üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur. İyi şeyler inandığında, daha iyi şeyler sabrettiğinde ve en iyi şeyler hiç vazgeçmediğinde gelir.

 

Düşün? Kim üzebilir seni senden başka?

Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemezsen?

Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen?

Kim yıkar, yıpratır seni sen izin vermezsen?

Kim sever seni, sen kendini sevmezsen?

Her şey sende başlar, sende biter.

Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme,

Tükettirme içindeki yaşama sevgisini.

 

(Behçet Necatigil)

 

Eğer sen istersen her şeyi yapabilirsin. İyice yorulduktan sonra oturup kahveni yudumla. Başıma gelen bu durumlardan dolayı niye? Neden? Niçin? Gibi sorulara cevap bulma zamanıdır. Bir konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmayabilirsin? Karar vermekte zorlanıyor olabilirsin? Ama unutmak ki bu kapıyı açmak için anahtarın senin elinde olduğunu bilmelisin. Kendine Güven başarabileceğine inan ve yoluna emin adımlarla devam et. Kurduğun hayallerine kavuşacağına inanarak harekete geç.

Hedeflerin her zaman;

Kendine inanmak!

Kendini sevmek!

Kendini affetmek!

 Eğer karşına çıkabilecek sorulara dürüstçe cevap verebilirsen kendine olan özgüvenin ile kendini kazanacaksın. Kendini kazandıktan sonra zaten hayatını kazanmış oluyorsun. Çıktığın bu inanç yolculuğunda kendin için sonuna kadar mücadele ettiğin için kendine teşekkür etmeyi de unutmamalısın.

Hep hatırla; Çaresizsen Çare Sensin

e0998436-33dd-4d86-a4fb-1e6e6607fa21.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.