Canikli: PYD'nin olduğu her yer hedeftir

Canikli: PYD'nin olduğu her yer hedeftir

Milli Savunma Bakanı Canikli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuştu.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "PKK/PYD/YPG'nin olduğu her yer Türkiye için tehdittir, hedeftir. Uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Canikli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçe sunuş konuşmasında S-400'lerle ilgili açıklama yaptı.

Bakan Canikli, "Aciliyet arz eden hava savunma sistemi ihtiyacımızın bir an evvel karşılanması maksadıyla Rusya Federasyonundan S-400 sistemleri tedariki için sözleşme imzalanmış ve avans ödemesi gerçekleşmiştir. Yani bu işlem sonuçlandırılmıştır. Bu satış istemi sonuçlandırılmıştır. Bundan sonra ödemelerle ilgili detaylar şu anda görüşülüyor, ödemelerin biçimi. Sözleşme imzalanmış, avans ödemesi de gerçekleştirilmiştir. Yani bu iş tamamlanmıştır" dedi.

'BİRİ OPSİYON OLMAK ÜZERE 2 ADET S-400 ALINACAK'

Canikli sözlerini "1 adedi opsiyon olmak üzere 2 adet S-400 sistemi sözleşme kapsamında tedarik edilecektir. İlk sistemin teslimatının 2019 yılında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu sistemler teslim alındığında ülkemiz önemli bir hava savunma yeteneği kazanmış olacaktır."

'PKK/PYD/YPG'NİN OLDUĞU HER YER HEDEFTİR'

Canikli ayrıca, "PKK/PYD/YPG'nin olduğu her yer Türkiye için tehdittir, hedeftir. Uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

'NATO'DAKİ REZİLLİK CEVAPSIZ BIRAKILMAYACAK'

Bakan Canikli, NATO tatbikatındaki skandala ilişkin ise "NATO'daki bu rezillik cevapsız bırakılmayacaktır" dedi.

'8570 PERSONEL TSK'DAN İHRAÇ EDİLDİ'

Canikli açıklamasında, "Darbe girişimi sonrasında FETÖ ile bağı tespit edilen 150'si general, 4630'u subay olmak üzere 8570 personel TSK'dan ihraç edildi" ifadelerine de yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.