Çamlı: Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok

Çamlı: Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok

AK Parti milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, yeni müfredat taslağında "cihat" kavramına yer verilmesini değerlendirdi. Kararın dorğu olduğunu belirten Çamlı, "Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok" şeklinde konuştu.

Yeni müfredat taslağına göre, 9’uncu sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin, “İslam Dininde Temel İbadetler” başlığı altında “cihat” konusu işlenecek. 6’ncı sınıf derslerinde “cihat” kavramı anlatılacak.

Habertürk gazetesinden Fatmanur Boylu’nun haberine göre, konuyla ilgili tartışmaları değerlendiren TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nun AK Parti’li üyesi Ahmet Hamdi Çamlı, cihadın namazdan da önce geldiğini savundu.

Çamlı, “Cihat İslam’ın en öncelikli unsurudur. Namazdan da önce gelir. Osmanlı padişahlarına baktığımızda neredeyse tamamı cihadı bırakmamak için hacca bile gitmemiştir. Bakanlığımız çok isabetli bir karar vermiş. Namaz dinin direğiyse, cihat çadırdır. Direksiz çadır bir işe yaramaz. Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok” dedi.

‘İSABETLİ BİR KARAR OLMAMIŞ’

Cihadın temel ibadetler arasında yer almadığını söyleyen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, “Peygamber Efendimizin hadisine göre, cihat 5 temel ibadet arasında değildir. Bu yanlış anlaşılabilir. Müfredattaki bu değişiklik çok isabetli bir karar olmamış. Cihat ayrı değerlendirilmesi gereken bir konudur” diye konuştu.

‘KİNDAR BİR NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORLAR’

Kindar bir nesil yetiştirilmek istendiğini öne süren Milli Eğitim Komisyonu’nun CHP’li üyesi Metin Lütfi Baydar ise, “İslam’ın kurallarıyla oynayarak kendilerine kindar bir nesil, yani seçmen yaratmak istiyorlar. Hoşgörümüzü kaybediyoruz. Milis yetiştirip bu milislerle dünyaya savaş açmak mı istiyorlar?” ifadelerini kullandı.

Cihat kavramına ibadet başlığı altında yer verilmesini eleştiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Ben evrime de inanmıyorum ama anlatılmaması eksiklik. Cihadın temel ibadetler içerisinde yer alması kavram hatası olmuş.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum