Cami minaresini baz istasyonuna dönüştürdüler

Cami minaresini baz istasyonuna dönüştürdüler

Avcılar'da Kalkandelen Camii minaresi baz istasyonuna çevrildi. Baz istasyonuyla iç içe yaşayan mahalle sakinleri, baz istasyonunun kaldırılmasını istiyor. 

İstanbul'un Avcılar ilçesine bağlı Denizköşkler Mahallesi Turna Sokak’ta bulunan Kalkandelen Camii’nin minaresi baz istasyonuna çevrildi. Çok sayıda GSM şirketinin kurduğu baz istasyonu, minareden yere kadar uzanan kalın kabloların bağlı olduğu jeneratörden güç alıyor. Görüntü kirliliğinin oluştuğu mahalle radyasyon tehlikesi altında bulunuyor. 
 
Baz istasyonun kaldırılması için mahalle sakinlerinden çok sayıda şikayet aldıklarını belirten cami görevlisi Osman Yorulmaz, şikayetleri müftülüğe ve kaymakamlığa bildirdiklerini, fakat bir çözüm bulamadıklarını söyledi. Baz istasyonun çok zararları olduğu için kaldırılmasını istediklerini ifade eden Yorulmaz, “Özellikle kanser hastalığının yayılmasında çok etkili oluyor. Bu nedenle kaldırılmasını istiyoruz” dedi. 
 
Baz istasyonunun kaldırılması gerektiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Suat Yavuz Ünal, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Beyaz Masası ile yazıştım. Baz istasyonunun tehlikeli olduğu ve gelip mahallede radyasyon ölçümü yapmalarını istedim. Fakat kimse gelip ölçüm yapmadı. Çocuklarımız bu baz istasyonlarının altında oyun oynuyor. Yarın onlara bir şey olursa kim bunun hesabını verecek?” diye konuştu.
 
Baz istasyonlarının toplumun yaşadı merkezlere uzak bir yerde kurulması gerektiğini belirten mahalle esnafı Süleyman Erdem ise, “Ama biz baz istasyonuyla iç içe yaşıyoruz. Minarenin altında namaz kılınıyor ve çocuklar altında oyun oynuyor. Dükkanım baz istasyonunun dibinde. Topluma verdiği zarar faydadan daha fazladır. Çocuklar sömestr tatilini camide geçiriyor ve bundan dolayı çocukların tehlike altında olduğunu düşünüyorum. Cami minarelerinin işgal edilmesini istemiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.