Çaldıran Halkı kayak tesisi istiyor

Çaldıran Halkı kayak tesisi istiyor

Türkiye’de kış şartlarının en uzun sürdüğü bir ilçede mevsime uygun kayak tesisinin olmaması dikkat çekiyor.

 2007 yılında Çaldıran eski Kaymakamı Yemen Bayrak tarafından Ayrancılar Mahallesinde alt yapısına başlanan kayak tesisinin yapımı 2008 yılında tamamlanarak faaliyete sokulacaktı. O dönem böyle bir proje daha başlamamış olmasına rağmen medyaya bile konu olmuştu.

Yemen Bayrak Döneminde 2007 yılında yapımı başlanan kayak tesisi  medyaya şöyle yansımıştı:

“Pistin bin 100 metre uzunluğunda olduğunu, bununla ilgili Van İl Özel İdaresi tarafından gerekli çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bayrak, saha çalışmalarının ise Ekim 2007 tarihinde tamamlandığını belirtti. Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce (KÖYDES) önümüzdeki hafta 300 metrelik bir pistin monte edileceğini anlatan Kaymakam Bayrak, bununla birlikte Ocak 2008 ayı itibariyle Vanlıların hizmetine sunulacağını kaydetti.

İlerleyen yıllarda piste telesiye sistemi kurmayı düşündüklerini de anlatan Bayrak, ‘Çünkü bölgede sıcak su kaynakları bulunuyor. Burada tesis kurmak isteyen şirketlerimiz için Maden Tetkik Arama (MTA) Van Bölge Müdürlüğü tarafından sondaj vurulacaktır. Kayak merkezimiz tüm bu çalışmaların bitirilmesi ile birlikte ilimiz ve bölgemizin cazibe merkezi haline gelecektir. Aynı zamanda turizme de büyük katkılar sunacaktır’ dedi.”

Tüm bunlara rağmen kayak tesisi sonraki dönemlerde yapımı tamamlanmadan bitmişti.

Kayak tesisi düşünülen yere yakın yerde sıcak su kaynağı Çaldıran Jeotermal Şirketinin ortaklarından Şefik Ensari tarafından bir kaç kuyu ile gün yüzüne çıkartıldıktan sonra yatırıma dönüştürülmüştür. Şuan Ayrancılar Mahallesinde sıcak su kaynağı çıkarılan yere dev bir proje olan seracılık hayata geçirildi. Bu proje sadece bölgede değil ülke genelinde de sayılı bir projeye dönüştü.

Çaldıran İlçesi konumu ve iklimine göre bir çok alanda yatırım yapılacak bir ilçe olmasına rağmen neden Gevaş’ta Abalı Kayak merkezi gibi bir kayak tesisi yok? Ya da doğal gaz boru hattı ilçenin merkezinden geçmesine rağmen neden ilçe sakinleri doğalgaz nimetinden yararlanmıyor? Sınır ilçesi olmasına rağmen neden sınır kapısı(Çilli Mahallesinde bir türlü başlanamayan kapı gibi) yok? Baraj yapılmasına uygun akarsuları olmasına rağmen(Çubuklu Mahallesindeki baraj yapımına halen başlanmaması gibi) neden bir tane bile baraj yok?

Yetkililerden ricamız yatırım potansiyeli yüksek olan bu ilçeye sahip çıkın, sadece yetkililer değil ülkenin sayılı zenginlerinden olan Çaldıranlı iş adamlarına da sesleniyorum, bu ilçeyi yalnız bırakmayın ki boş ve terk edilmiş metruk yerlerde gençlerimiz bonzaiden dolayı ölmesin. İşsizlikten dolayı batıya gittikten sonra doğup büyüdükleri ilçelerine çalıştıkları inşaat şantiyelerinden cenazeleri gelmesin?

Kaynak:Çaldıran Ajans

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.