Büyükelçi Jirki kilimine hayran kaldı

Büyükelçi Jirki kilimine hayran kaldı

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown ziyaret ettiği Hakkari Ege Balcılıkta Dünyaca ünlü Jirki kilimlerine hayran kaldı.

Hakkari Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (HATSO) e ildeki siyasi parti başkanlarını ziyaret eden Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown daha sonra kentin en popüler işyeri olan Ege Balcılığı ziyaret etti.

Ege Balcılık sahibi Şerafettin Ege, Büyükelçi Marc Innes-Brown’ya hakiki karakovan balı hediye etti. Buradaki kilimleri yakında inceleyen büyükelçi, dünyaca ünlü Jirki kilimine hayran kaldı.

İşyeri sahibi Şerafettin Ege. Kök boya ile yapılan 8-9 ayda zor bitirilen Jirki Kilimi Sine’nin dünyada tersi düzü olmayan tek kilim olduğunu söyledi.

Ege,” Buradaki hakiki karakovan balı ve kilimler kendi ürünümüzdür. Balda hiçbir katkı olmadığı gibi kilimde kök boya kullanılarak yapılıyor dedi. Büyükelçi Marc Innes-Brown Jirki Sine kilimi satın aldıktan sonra kentteki ziyaretlerini sürdürdü. 

buyuk-elci-kilim-alma-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.