Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

BÜROKRASİ BÜROKRASİDEN SIYRILMALI

Bürokrasi arı olmalı, her çiçeğe konduğu gibi her ara sokağa, caddeye, mahalleye, apartmanlar arasına sıkışmış topraklı evlere, evsizlere, müdürü ve muhtarı olmayan yada olup ta sesi duyurulmayan mahallelere, köylere, mezralara kısacası tüm halka gitmeli, eğilmeli… Çünkü bürokrasi yöneticiliktir, yöneticilik sorumluluktur, sorumluluk vebaldir, vebal hesabı çetin ateştir…

Bürokrasi bürokrasiden sıyrılmalı, tebdili kıyafetle; talimat verdiği bürokrasisinin marifetlerini denetlemek için, halka karışmalı, halkın sevincini, hüznünü, serzenişini duymalı, görmeli, yaşamalı…

Bugün birçok bürokrasinin çevresini kuşatan eli uzun, cebi sıcak, umumi işler yerine şahsi menfaat beklentisi içinde olanların “alkışları, bravo, var ol” söylemlerinin heyecanıyla görev ve sorumluluklarını layıkıyla yaptığını sanan, kendisine ahireti unutturan, hatırlatmayan danışmanları yerine; unuttuğu, umursamadığı ama vergisiyle havalandığı ezilmiş ezdirilen halka hesap vereceğini unutmamalıdır.

İlimizde güzelliklere güzellik katan nice hizmetlerin yanında, sesi çıkana, eli uzayana veya ihale yoluyla denetlenemeyen sözde hizmetler yapılırken; neden vergisini veren vatandaşlardan imarda ki yol masrafı kendilerinden tekrardan tahsise diliyor? Vergiler hizmet için değil mi? Vergini vereceksin yolu yapacaksın mantığı ülkemizin hangi belediyesinde var? Zar zor evini geçindiren, iş bulamayan, asgari ücretle çalışan, öğrencisine,  çocuklarının yarınına zorlanan, yıllardır ilgili yöneticilerin ölçtüğü biçtiği, umut verdiği; lakin icraata dökmediği hizmetsizliğin bıkkınlığıyla “ne olursa olsun yeter ki yol gelsin” diyen vatandaşların acziyetini hor görüp yolun masrafını kendilerine yüklemek doğru mudur? İmarda olan yolun mühendisliğini biz vatandaşa bırakılarak; yol yukarı, yol aşağı tartışmasıyla yıllardır kardeş geçinen komşuları birbirine kırdırtmanın anlamı nedir? Belediyede yolun güzergahını belirleyecek mühendis yok mu? 2 aya yakın süren20 metrelik yol ne zaman sonlanacak? Vatandaşın ödediği ücret kendilerine iade edilecek mi?

Ülke yöneticilerimizin başımız üstünde yerleri var. Elbet karşılanmaları güzel olmalıdır. Lakin bu halk için atananlar; Bakanlarımız gelmeden önce geçecekleri güzergâh, park, cadde, yol temizliğinden aynı hassasiyet sonrasında da gösterilmiyor?

Denetleyen bürokrasi sevildiği gibi, denetleyeni denetleyen, hizmetleri sorgulayan, layık oldukları ve hakları olan tüm hizmetleri elekten geçiren halkta gelişir, pekişir ve adil hizmetlere hakkı doğar.

Bürokrasi unutmamalıdır ki alkışlarla çıkan beddualarla iner. Dualarla yükselen, anılan ise hep gönüllerde kalacak… 

Başımız; akşam yastığa düştüğünde, vicdanımız huzura dolmalı, sağa sola kıvranırsak eksiğimiz var demektir… 

Rabbim! Koltuğun, makamın hakkını hakkıyla verenlerden eylesin. Dünyanın şefkat tokadını, ahiretimizin çetin azabına bırakmasın…. 

Deprem, yangın, hastalık gibi tüm acil durumlarda hizmetten mahrum kalmamak için“YOL MEDENİYETTİR” diyerek 

Belediyemizin“2021Hakkâri’mizde yolsuz ev kalmasın” sloganıyla bahara start vermesini umut ediyoruz…

Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum