Buldan’ın Esenyurt buluşması mitinge dönüştü

Buldan’ın Esenyurt buluşması mitinge dönüştü

Partisinin seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un Bahçelievler ve Esenyurt ilçesinde yurttaşlara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “AKP gittikten sonra ülke rahat nefes alacak” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Bahçelievler ilçesi Zafer Mahallesi ve Esenyurt ilçesi Pınar Mahallesi’ne halk buluşmaları gerçekleştirdi.  

Buluşmaya Eş Genel Başkan Pervin Buldan, Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek ve çok sayıda il, ilçe yöneticisi katıldı.
 
Bahçelievler’deki buluşma öncesi alanda toplanan yüzlerce yurttaş çalan seçim şarkıları eşliğinde halay çekerken sık sık, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Direne direne kazanacağız” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

Kadın ve çocukların renkli görüntülerine sahne olan buluşmaya çevredeki yurttaşlar da binalardan attıkları sloganlarla destek verdi. Program İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek ve Sözcü Saruhan Oluç, 31 Mart seçimlerinin önemine vurgu yaptı. 
 
Daha sonra alana giriş yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a yurttaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu. 
 
Halkı selamlayarak konuşmasına başlayan Buldan, seçim çalışmalarını başlattıkları Şırnak’tan selam getirdiğini belirterek, “Sizler gibi halkımız oldukça coşkulu ve moralliydi. Burada da aynı coşku ve kararlılığı görüyoruz. Bu ne demek? Bu kazandık demek, başardık demek. AKP’yi göndermek demek. Bu kararlı duruş bizlere 31 Mart tarihinin başarısının bir göstergesini gösteriyor. Halkımız bu tarihi sabırsızlıkla bekliyor ve o gün bir destan yazacak” diye belirtti. 
 
‘Partilerine ve milletvekillerine dönük saldırılara da değinen Buldan, “Açlık grevine giren arkadaşlarımızın neden açlık grevine girdiklerini sormaları gerekirken saldırdılar. Leyla Güven de diğer bütün arkadaşlarımız da tek bir taleple bedenlerini açlığa yatırdılar. Bu ülkede insanları yok sayan anlayışın bir gün mutlaka adalet önünde hesap vereceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Toplumsal barış AKP’ye rağmen gelecek. İşte onun için 31 Mart tarihi önemlidir. Bu ülke Erdoğan’dan daha büyük bir ülkedir, İstanbul Erdoğan’dan daha büyük bir şehirdir” dedi. 
 
31 Mart günü oy kullanmanın yanı sıra sandıklara sahip çıkmanın da son derece önemli olduğunu ifade eden Buldan, “Başarı bizimdir, İstanbul bizimdir” dedi.
 
Buldan, Zafer Mahallesi’nde yaptığı büro açılışından sonra Esenyurt Pınar Mahallesi’ne geçti. 
 
Saatler öncesinden alanda toplanan Esenyurtlular, çalan şarkılar eşliğinde halaylar çekti.  Eş Genel Başkan Pervin Buldan, kendisine gösterilen sevgi gösterisini selamladı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.