Buldan:Demirtaş'ın yaşayacağı her olumsuzluktan bu iktidar sorumlu olacaktır

Buldan:Demirtaş'ın yaşayacağı her olumsuzluktan bu iktidar sorumlu olacaktır

TBMM grup toplantısında, Selahattin Demirtaş'ın sağlığı ile ilgili gelişmelere değinen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "yaşayacağı her olumsuzluktan bu iktidar sorumlu olacaktır" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın gündeminde eski dönem eşgenel Başkan Demirtaş'ın sağlık durumu vardı

Buldan'ın konuşmasının satır başları şu şekilde: "Özellikle şunu ifade etmek isterim. Kendisi yaşadığı sağlık probleminin kamuoyuna yansımasını istememiştir. Cezaevine giden arkadaşlarımız ve avukatlarla da bu durumu paylaşmamış, bilgi vermemiştir. Bunun özellikle bilinmesini isteriz. Dün haber alır almaz milletvekili arkadaşlarımız Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz'ü Edirne'ye gönderdik. Sevgili Demirtaş'la görüşme gerçekleştirdiler. Bugün de sevgili Mithat Sancar ve Fatma Kurtulan Edirne'ye gittiler. Dün aldığımız bilgi çok şükür ki iyi olduğudur. Partimizin girişimleri sonucu kendisi tam teşekküllü hastaneye sevk edildi. Gerekli kontrol ve tetkikleri yapıldı. Şu an için genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve gelişmeleri yakinen takip ettiğimizi belirtmek isterim."

Buldan, rehine politikası uygulandığını savunarak buna son verilmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.