Buldan’dan Erdoğan’a: Yalanlarınız Ağrı Dağı’nı aşar

Buldan’dan Erdoğan’a: Yalanlarınız Ağrı Dağı’nı aşar

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan’ın Ağrı’daki mitingine dikkat çekerek, “Bir sürü vaatlerde bulunmuşlar. Demiş ki Ağrı’yı uçuracağız. 17 yıldır iktidarsın niye uçurmadınız? Bunların yalanını bir araya getirsek Ağrı Dağı’nı aşar." dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Ağrı merkezde bulunan Dörtyol kavşağında düzenlenen mitinge katıldı.

Buldan’a, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dirayet Dilan Taşdemir, İnsan ve Özgürlük Partisi (İÖP) Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Azadi Hareketi Genel Başkanı Ayetullah Aşitî, kent milletvekili Abdullah Koç, yerine kayyum atanan Ağrı Belediyesi Eş Başkanı ve Muş Belediyesi Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık, Ağrı Belediyesi eş başkan adayları Yeliz Karaaslan ve Abdurrahman Doğar ile ilçe eşbaşkan adayları da eşlik etti.

Aday tanıtımının ardından konuşma yapan Ağrı Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yeliz Karaaslan, “Birileri taşımalı bir miting yaptı. Bu mitingde de benim Kürtçe bilmediğime değinmiş. Bir halkı savunmak için ille o dili, ille o milletten olmak gerekmiyor; vicdanlı bir insan olsun yeter. İşte bu yüzden biz HDP belediyeciliğini icra etmeye hazırız” dedi.

SAKIK: HALKIN BELEDİYESİ YAPTIK: Muş Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık ise, “Bana deseler ki vatanın neresi? Ağrı benim birinci, Muş’ta ikinci vatanım. Siz çok onurlu bir halksınız, direne direne kazandınız. Siz zora hilelere karşı nasıl direndiğinizi bilmez miyim?” dedi.Sakık, şöyle devam etti: “Biz bu coğrafyada çalınmış bir belediyeyi aldık. Buralar eli sopalı insanlara aitti. Ne yaptık biliyor musunuz? Burayı halkın belediyesi yaptık. Bu belediyeyi aşiretlerin, ailelerin değil bütün Ağrı halkının belediyesi yaptık. Siz bize ne kadar güvendiniz. İşte Muş halkı da beni istedi. Gel Muş’ta adaleti inşa et dediler. Ben de başım gözüm üstüne dedim. Benim oraya gidişimden çok rahatsız oldular. Sayın Cumhurbaşkanı beni hedef aldı. Ben, dün Muş’ta da söyledim, Cumhurbaşkanı’ndan daha eski bir siyasetçiyim.

‘AKP GEREKEN DERSİ ALACAK’ Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, halkı selamlayarak, seçimlere sadece 3 gün kaldığını hatırlattı. 3 gün sonra güzel bir ülkeye uyanılacağını söyleyen Buldan, "31 Mart’ta milliyetçi ittifakın kaybetmesi için güzel bir güne uyanacağız. Onun için diyoruz ki; işte meydan, işte Ağrı, işte sandık. Çünkü biliyoruz ki bu ülkede herkes bu iktidarın bu zihniyetinden oldukça rahatsız. Ve 31 Mart tarihini sabırsızlıkla bekliyorlar. Çünkü 17 yıllık AKP’nin iktidarlık döneminde herkes bu iktidardan çekti. Kendisi gibi düşünmeyeni cezalandıran bir anlayış 31 Mart’ta bu ülkenin halklarından gereken dersi alacak. Ama o ders özellikle Ağrı’dan, Agirî’den verilecek” dedi.

'HASTANE VAR AMA DOKTORU YOK' Ağrı’da yaşanan sorunlara dikkat çeken Buldan, şöyle devam etti: “17 yılda Ağrı’da sefalet vardır. 17 yılın 13 yılını burada Ağrı’da AKP’liler yönetmesine rağmen yoksulluk bitmedi. Geldiklerinde de yoksuldu, şimdi de yoksul. Onlar geldiklerinde de burada işsizlik vardı şimdi yine var. Burada bir hastane yaptılar, o hastane binası 10 yılda tamamlandı ve içinde sadece bir tane doktor var.Doğum oranı Ağrı’da yüksek olmasına rağmen burada sadece bir kadın doğum uzmanı olduğunu Türkiye biliyor mu? Ağrılıların şöyle bir sözü var; ‘Ağrı’da doğuyoruz, ama Erzurum ve Van yolunda ölüyoruz' Bugün Ağrı halkının yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Bu ilde tarımın, hayvancılığın nasıl bitirildiğini biliyoruz. İnsanlar istediği gibi ekip biçemiyor, hayvanlarını meralara götüremiyor. Ve şunu da biliyoruz, Ağrı kredi kartı borcu olan en yüksek kentlerimizden biridir. Bütün bunlar yaşanırken Ağrı halkı göç etmek zorunda kalıyor. Başka kentte doymak için büyük kentlere gitmek zorunda kalıyor.

'YALANLARI AĞRI DAĞI’NIN BOYUNU AŞAR' Tayyip Bey’in bir mitingi olmuş. Bu mitingde bir sürü vaatlerde bulunmuşlar. Demiş ki Ağrı’yı uçuracağız. Yaw 17 yıldır iktidardasın, niye Ağrı’yı uçurmadınız. Ve bunların yalanlarını bir araya getirsek inanın Ağrı Dağı’nı boyunu bile aşar. Yalan söylemekten başka bir şey yapamıyorlar. AKP’nin yalanları havada uçuşurken Ağrı halkının sefaletini görmezden gelenler şunu bilsinler ki Ağrı halkı 31 Mart’ta size güzel bir tokat atacak. Şunu bilsinler ki o kayyumlar 31 Mart’ta el ele tutuşacak, uçağa binecek ve Ankara’ya gidecektir. Onların hesapları sandıklarda sorulacak. Belediyeyi talan ettiler. Kayyum Ağrı belediyesine 20 trilyon borç bırakmış durumda. Bu sadece buz dağının görünen kısmı. İşte onlar bu belediyeyi talan etmek için kendi ceplerine vermek için geldiler. Onlar sadece kendi yandaşlarını düşünürken Ağrı halkı yoksullukla, sefaletle uğraşıyorlar."Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Anneler çocuklarıyla cezaevlerinde Kürtçe konuşuyor" sözlerini hatırlatan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Gerçekten Kürtlerle dalga geçmiş. Şunu söylemek isterim; iki genç Kütçe slogan atıyor diye cezaevine koyacaksın, cezaevinde Kürtçe konuşuyor diye bunu öveceksin. İnsanların Kürtçe konuşması için cezaevine mi girmesi gerekiyor? Biz Kürtler, her yerde konuştuk, konuşmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı’na şunu söylemek isterim, insanlar cezaevlerinde yaşamlarına son veriyorlar. Bir sorun bakalım Leyla Güven 141 gündür bedenini açlığa yatırmışsa demek ki bu kadının bir talebi var. İşte o talep; 'Tecrit kalksın', 'Kendi yasalarınıza uyun.' diyorlar. Ama bu hükümet kendi yasalarını çiğniyor” diye konuştu.

'AĞRI GENÇLERİ DESTAN YAZACAK' Ağrı'da gençlerin destan yazması gerektiğini söyleyen Buldan, "O destan da Ağrı halkının cesareti, fedakarlığı vurgulanmıştı. Bir kez daha aynı fedakarlığı göstereceğinizi inanıyorum” dedi.Miting, sanatçılar Mervan Tan, Arhat ve Ruken Yılmaz’ın seslendirdiği şarkıların ardından sona erdi.Buldan, yarın son mitingini gerçekleştirmek üzere Iğdır’a geçti.

1-20190328150743.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum