Buldan ve Sancar: Sıramız geldiğinde aşı olacağız

Buldan ve Sancar: Sıramız geldiğinde aşı olacağız

HDP Eş Genel Başkanları, Sağlık Bakanı Koca’nın aşı çağrısına ilişkin, “Risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağız” açıklamasında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın parti genel başkanlarına aşı yapma çağrısına dair yazılı açıklama yaptı.
 
HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan açıklamada, “Risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağız” denilerek, “Türkiye’de birçok eksikliğe, belirsizliğe ve plansızlığa rağmen Kovid-19 aşılama programı nihayet 14 Ocak 2021 tarihinde uygulanmaya başlamıştır. En kısa sürede en etkili bağışıklamanın bir an önce başarılması için her türlü imkânın kullanılmasını umut etmekteyiz” denildi.
  
Sağlık Bakanı Koca’nın çağrısının hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: “Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonumuz ile birlikte yaptığımız değerlendirmeye göre, bu davet daha önce belirlenen risk grubu, kronik hastalar ve sağlık çalışanları için düzenlenen aşılama programına uygun değildir. Bu nedenle herkesin belirlenmiş risk öncelik sırası ile aşılanması, sürecin hızlıca ve etkili bir şekilde devam etmesi gereklidir. Bizler, risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağımız bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz.” 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.