Buldan: İlişki açıktır

Buldan: İlişki açıktır

Grup toplantısının başında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri ve partililer, İzmir il binasında öldürülen Deniz Poyraz için saygı duruşunda bulundu.

Buldan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

"İzmir katliamını gerçekleştiren tetikçi tek başına değildir. Katilin profili bize ortak bir yüzü gösteriyor: halkların kültürüne, diline karşı nefrettir, Kürt düşmanlığıdır… 'Daha neler göreceksiniz" diyen devlet dilidir... İktidarın siyaset adına bu kürsülerden ürettiği HDP düşmanlığıyla, nefret diliyle tetikçi arasındaki ilişki açık olarak ortadadır."

"İktidarın küçük ortağı, Deniz Poyraz'a 'terörist' demiş, babasını hedef göstermiştir. Bu tehlikeli söylem karşısında savcıları göreve davet ediyoruz."

"Bu ülkenin can güvenliğinden sorumlu olan İçişleri Bakanı 17 Haziran'dan bu yana neden tek kelime etmedi? Tetikçi Menbiç'e nasıl gitti? Katliam öncesi kim ya da kimlerle görüştü? Hangi devlet birimleriyle irtibattadır? Katilin en çok gittiği otelin İzmir Valisi’nin yönetim kurulu başkanı olması tesadüf müdür? Soruşturulmuyorsa iş birliği var demektir. Bugün araştırma komisyonu kurulması için başvuracağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.