Buldan: Hakkari'de seçimlerin startını verdik! VİDEO

Buldan: Hakkari'de seçimlerin startını verdik! VİDEO

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim hazırları için Hakkari'ye geldi. HDP il binası önünde toplanan halka hitap eden Buldan yerel seçim startını verdiklerini söyledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP Hakkari Milletvekilli Sait Dede, HDP PM üyeleri Aysel Güzel, Ali Özkan Şerif Durmaz ve DBP PM üyesi Şehzade Kurt ile birlikte kente gelen Buldan, aralarında Hakkari Eski Milletvekili Nihat Akdoğan, belediye başkan aday adayları, DBP ve HDP Hakkari il eşbaşkanları ile parti yöneticileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. 

Konvoy halinde kent merkezine geçen, Buldan ve beraberindekiler davul zurnalar eşliğinde HDP il binasına geçti. 

Burada toplanan vatandaşlara seslenen HDP il Başkanı Sinan Kaya, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak eş genel başkan ve beraberindeki parti yöneticilerini karşılamaya gelenlere teşekkür etti. 

Kaya’dan sonra söz alan HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan,  Hakkari’den yerel seçimlerin startını verdiklerini belirtti. 

Hakkari halkının uzun zamandır büyük bedeller ödediğini belirten Buldan, “Halkımız her şeye rağmen hiç bir dönem hiç kimsenin önünde diz çökmedi. Dilimizden, kültürümüzden ödün vermedik. Hakkari halkının iradesinin tutuklu bulunduğu bu dönemde kimse gelip bu halktan oy istemesin" dedi. 

Buldan, partilerine yönelik baskıları eleştirerek, “HDP olarak yerel seçim hazırlıklarına başladık. Kimse HDP’nin ilkelerinden taviz vermesini beklemesin biz Sayın Selahattin Demirtaş’a ve cezaevindeki bütün arkadaşlarımıza söz verdik. 31 Mart seçimleri bizim için varlık yokluk seçimidir. Biz referandum gözüyle bakıyoruz. Herkes ev ev dolaşacak bizim haklı mücadelemizi anlatacak. Herkes elini vicdanına koysun. Hakkari her zaman ki gibi irade duruşu ile tarih yazacak. 31 Mart tarihi tutuklu bulunan irademize Roboki, Suruç ve Ankara da yaşamını yitirenlere bir söz niteliği taşıyor bunun bilinci ile çalışmamızı yürüteceğiz" şeklinde konuştu. 

Birleşmiş Milletler'i Mahmur Kampı için göreve çağıran Buldan, "Bu gün Maxmur ve Şengal'i bombalayanlar şunu bilmelidir ki. Maxmur Kampi birleşmiş milletlerin denetimindedir. Buna izin verilmemeli. Bu kamp Şırnak Hakkari ve bir çok yerden göç edenlerin toplandığı bir yerdir. Faili meçhul cinayetlerden kaçan insanların yaşadığı kamptır. BM'yi Maxmur Kampı için göreve çağırıyoruz" dedi. 

Buldan’ın konuşmasının ardından kitle dağılırken, Buldan ve beraberindeki PM üyeleri HDP il ve ilçe yöneticileri ile basına kapalı bir toplantı yaptı. 

Buldan Hakkari temaslarına yarın Yüksekova ilçesinde devam edecek. 

5-368.jpg7-177.jpg8-138.jpg

6-271.jpg

1-886.jpg2-808.jpg

 

10-089.jpg9-090.jpg4-519.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.