Buldan: Gelsinler Van halkının kararlılığını görsünler

Buldan: Gelsinler Van halkının kararlılığını görsünler

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Van'da büyük coşku ile karşılandı. Burada halka hitap eden Buldan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erciş’teki buluşmanın ardından İpekyolu ilçesindeki kadın seçim bürosu açılışına katıldı. Buldan’a, kent milletvekili Muazzez Orhan, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan ile ilçelerin kadın eşbaşkan adayları eşlik etti.

Büro açılışı öncesi, Buldan merkezde tur atan seçim otobüsünden halkı selamladı. Ardından büronun bulunduğu Cumhuriyet Caddesi'ne geçen Buldan'ı burada binlerce kişi karşıladı. “Direne direne kazanacağız” sloganı atan halk, müzikler eşliğinde halaylar çekti.
 
Buldan konuşmasına, “Sevgili halkımız bu ne kadar güzel bir görüntü. Bu ne kadar demokratik bir irade” diyerek başladı. Halka teşekkür eden Buldan, "Dediler ki Van Belediyesi’ne kayyum atarsak bir daha bir araya gelemezler, Bekir Kaya’yı tutuklarsak bir daha bir araya gelemezler. İşte gelsinler görsünler, Van halkının duruşunu, kararlılığını görsünler. Burada bir kadın bürosunun açılışı olacaktı; ancak buraya sadece kadınlar değil, Van halkı geldi. Hepinize binlerce kez teşekkür ediyoruz. Onur duyuyoruz. İşte bu coşkudur bizi ayakta tutan bize güç veren. Van halkı yaralı bir halktır. Van halkı henüz depremin yaralarını saramamışken aynı acıyı hala yüreğine taşıyor. Depremden sonra Bekir başkanımızın sizin yaralarınızı sarmasına müsaade etmediler. Bekir Kaya Van halkına hizmet ettiği için bugün cezaevindedir. Onun yerine gelen kayyum sizin yaralarınız sarmaz, saramaz. O kayyum buraya geldiği günden beri Van halkının hiçbir iradesini tanımadı, bütün değerlerine hakaret etti. O zihniyet Kürdü inkar eden, yok sayan bir anlayıştır" dedi. 
 
Hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partilerini hedef göstermesine tepki gösteren Buldan, “Bu halka yalandan ve iftiradan başka kullanacakları tek bir şey yok ellerinde. Seçim meydanlarında bizleri hedef göstermekten başka ellerinde malzeme yok. Bütün bunları ülkenin içinde bulunmuş olduğu ekonomik krizi kapatmak için yapıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar halkımız görüyor, bu ülkede ekonomik kriz, siyasi kriz var. Bu krizin müsebbibi bu ülkeyi yönetenlerdir, Saray’dır, Cumhurbaşkanıdır, Erdoğan’dır” diye konuştu.
 
Ülkede herkesin ekonomik krizden etkilendiğine vurgu yapan Buldan, “İnsanlar evlerine bir kilo domates bile alamıyorlar. Ama onlar Sarayın penceresinden, bu ülkeyi güllük gülistanlık görüyorlar. Sarayın penceresi o kadar kalın ki dışarısı gözükmez. Onlar bu ülkeyi Saray’dan toz pembe görüyorlar. Biz şuna inanıyoruz, halkımız AKP’ye mahkum değildir. Yeni bir alternatif var, o da HDP’dir” dedi.
 
“Sandıklardan öyle bir sonuç çıkaracağız ki kayyumlar arkalarına bakmadan gidecekler. Çok yüksek bir oranla Van Belediyesi’ni almak istiyoruz” diyen Buldan, “Van’ı hep birlikte kazanmaya hazır mıyız, bu başarıya hep birlikte imza atmaya var mısınız?” diye sordu. “Evet” cevabı alınca Buldan, “Bu başarı kadınların, gençlerin başarısı olacaktır” dedi.
 
Buldan, daha sonra kadınlarla birlikte büroyu açtı. Açılış alanında dağılan halk, cadde boyunca slogan attı. 
 
Buldan, yarın kayyumların kadın kurumlarına dönük hak ihlallerinin yer aldığı raporun açıklanacağı toplantıya katılacak.

1-20190306200816.jpg2-941.jpg3-735.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum