Buldan: Filler tepişirken Kürtler ezilecek, ulusal birlik taçlanmalı

Buldan: Filler tepişirken Kürtler ezilecek, ulusal birlik taçlanmalı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, "Bir kez daha Kürt halkının ulusal birlik meselesinin artık taçlanması ve olgunlaşması gereken bir döneme gireceğiz. Ulusal birlik olmadığı sürece Kürt halkı ezilmeye, inkar edilmeye devam edecek" dedi.

Pervin Buldan Ankara'da yaptığı konuşmada, "Savaş kararlarını alan erkekler bu savaşlarda ölse de kadınlar iki kez ölüyorlar" dedi. 
 
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli bugün farklı şehirlerde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 

Ankara’da düzenlenen Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın konferansında konuşan Buldan, “Dünyanın Üçüncü Dünya Savaşı’na doğru gittiği gelişmeler yaşanıyor. Bu son savaşta filler tepişecek ve altta çimenler ezilecek bunun altında kalacak olan Kürtler, kadınlar, ezilenler olacak. Bir kez daha Kürt halkının ulusal birlik meselesinin artık taçlanması ve olgunlaşması gereken bir döneme gireceğiz” dedi.

Partisinin Mardin İl Kongresi’nde konuşma yapan Temelli ise, “Libya’da da Irak’ta da Suriye’de de İran’da da Türkiye’de de çözüm demokrasiden geçiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Buldan, dünyanın Üçüncü Dünya Savaşı’na gittiği gelişmeler yaşandığını söyleyerek, “Her ülkenin kendi çıkarları doğrultusunda yeni savaşları başlattığı bir dönem ne yazık ki. Özellikle son Libya tezkeresi bir kez daha Türkiye’nin içinde olduğu, Üçüncü Dünya Savaşı’na doğru giden bir süreci hep birlikte yaşayacağız. Kasım Süleymani’nin öldürülmesini Ortadoğu’da yeni denklemin ortaya çıkacağı bir dönem olarak görmemiz lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Buldan konuşmasının devamında, “Bir kez daha Kürt halkının ulusal birlik meselesinin artık taçlanması ve olgunlaşması gereken bir döneme gireceğiz. Ulusal birlik olmadığı sürece Kürt halkı ezilmeye, inkar edilmeye devam edecek. Kürt halkının öncülerinin bu konuda somut adımlar atması 2020 yılı açısından bunun zeminini oluşturması ve Kürt ulusal birliğinin bir an önce kurulması gerektiğini belirtmek isterim” dedi.

Sezai Temelli partisinin Mardin İl Kongresi’ne katıldı.

Sezai Temelli ise konuşmasında, Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin vekalet savaşını daha üst noktalara taşıdığını belirterek şunları söyledi, “Dış politikayı iç politika malzemesi yapan bu iktidara karşı, bunu ısrarla, kararlı bir şekilde savunmak zorundayız. İktidarın bu hevesini kursağında bırakmak zorundayız. Yoksa gelecek karanlıktır. Çocuklarımızın, halklarımızın geleceğini kurtarmanın yolu, emperyalizme ve emperyalist heveslerle yatıp kalkan iktidarlara karşı halkların iktidarını savunmaktan geçiyor. Bugün Ortadoğu’da alt emperyalist heveslere sahip olan Türkiye ve İran ile emperyalist Rusya ve ABD, ’da sürdürdükleri vekalet savaşını daha üst noktalara taşımak peşinde. Kasım Süleymani’nin öldürülmesi aslında bu hevesi göstermektedir. Bütün bu ülkeler, Ortadoğu’dan ellerini çekmelidirler. Toprak bütünlüğünü savunuyorlar, ne zaman masaya otursalar, Soçi’de, Cenevre’de, Astana’da, hepsinin ağzından ülkelerin toprak bütünlüğünü savunmak çıkıyor. Ama hiçbirinin ülkelerin toprak bütünlüğüne saygısı yok" dedi.

Temelli konuşmasında ayrıca büyük konferans yapacaklarını belirterek şunları söyledi, “Ne yapmalı? Bu kaderimiz değilse, bunu değiştirecek gücümüz varsa o zaman bunu değiştirme zamanıdır. Bunun nasıl değişeceğini 31 Mart’ta gösterdik. Dedik gelin demokrasiden yana olanlar hakkının peşinde koşanlar, emekçiler, kadınlar, halklarımız hangi inançtan olursanız olun nerede yaşarsanız yaşayın gelin bir yol açalım. Açtık mı açtık. Buna 3’üncü yol dedik. Kutuplaşmış Türkiye siyasetine karşı yeni bir seçenek yarattık. 31 Mart’ta bunu hayata geçirdik. Bu köhnemiş iktidar elindeki tüm şiddet araçlarıyla hala bu yolu kapatmaya, bu siyaseti tasfiye etmeye çalışıyor. Tecridi yaygınlaştırmaya, kayyımı kalıcılaştırmaya çalışıyor. Ama yol açılmıştır, yolcu yoldadır bundan dönüş yoktur. Demokratik bir anayasa için demokratik bir cumhuriyet için Türkiye’yi değiştirme zamanıdır. HDP bu hedefine ulaşmak için her yerde 7/24 çalışmaya devam edecektir. Erken seçime kadar demokrasi ittifakı çatısı altında bir toplumsal mutabakatı hep birlikte var etmeliyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.