Bucak krizi: Kılıçdaroğlu adayları yeniden değerlendirecek

Bucak krizi: Kılıçdaroğlu adayları yeniden değerlendirecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Mehmet Fatih Bucak’ın adaylığıyla ilgili yapılan itirazlar üzerine bütün adaylarla ilgili bir değerlendirme yapacağını bildirdiği öğrenildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde daha önce MHP’den aday olan Mehmet Fatih Bucak krizi devam ediyor.
 
Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, Üyelerin, Bucak’ın CHP’den aday olmasına batıdaki seçmenlerin tepki göstereceğini, bunun partiye olumsuz yansıyacağını söylediği öğrenildi. Bucak’ın geçmişte yaptığı açıklamaların CHP’nin ilkeleriyle uyuşmadığına dikkat çeken MYK üyelerinin, “Adaylığı geri çekilmeli” görüşünü dile getirdiği ifade edildi.

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Adayları belirlerken tüm kesimlerin görüşlerine başvurduk” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun bütün adaylarla ilgili genel bir değerlendirme yapacağı, konuya dair açıklamanın ise CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan geleceği bildirildi.

Bucak MHP’den aday adayıyken “Bir daha bucağın içinde bir tane başka levhalı araba görürsem, kendileri bilir, şimdiden elleriyle mezar kazmaya başlasınlar” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.