Bu görüntüler Hakkari'den!

Bu görüntüler Hakkari'den!

Hakkari’de bir haftadır etkili olan kar yağışı vatandaşları zor durumda bırakırken, yolu kar ve çamur nedeniyle geçit vermeyen, Karşıyaka Mahallesinde 80 yaşındaki hasta sedye ile ambulansa taşındı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’nin Karşıyaka Mahallesi 901 sokakta yaşayan 80 yaşındaki ağır hasta Mutafa Yalçın, birden rahatsızlanınca yakınları tarafından hastaneye kaldırılmak istendi. 

Hasta yakınları, durumu 112 acil servisine bildirdi. Ancak mahalle yolu kar ve çamur geçilemez duruma gelince 112 ekipleri ve hasta yakınları 80 yaşındaki ağır hasta Mustafa Yalçın’ı yaklaşık 300 metre sedye üzerinde ambulansa taşımak zorunda kaldılar. 

Hasta yakını Haci Yalçın, Karşıyaka Mahallesi’nin 901. Sokağında oturduklarını ancak 30 hanenin bulunduğu mahallelerinde yol sorunu olduğunu iddia etti. 

Yalçın, en ufak bir yağış durumunda yolu kullanamadıklarını ifade ederek, “Mahallemizin yol sorunu çözülmedi. İlkel yöntemlerle evimize ulaşmaya çalışıyoruz.  Babam ağır hasta ben de kalp hastasıyım. Önceki gün babam rahatsızlandı. Ekiplere haber verdik. sağolsunlar hemen geldiler ancak ambulans bizim mahalleye giremedi. Sağlık Ekipleri mecburen hastamızı 300 metre sedye üzerinde taşıdı. Şimdi evlerimizde tam bir hapis hayatı yaşıyoruz. Hastalarımızı ve ev ihtiyaçlarımızı sırtlayarak anayola kadar çıkartıyoruz. Bizim yolumuzun bir an önce stabilize yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu. 

Belediye yetkilileri ise ellerinde geldiği kadarıyla bütün mahalle yollarını açık tutmaya çalıştıklarını, ancak şuan itibarı ile kapalı bir yollarının bulunmadığını ifade ettiler.

Söz konusu bölge ile ilgili kendilerine bir şikayet gelmediğini savunan yetkililer, bu yolun fiziki şartlar nedeniyle oldukça zorlu olduğunu kaydettiler. 

f54e5598-4050-44c1-97ec-3f09e8d99ded.jpgimg_2139.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum