Botan, Yüksekovalı Berat'ı Meclis gündeme taşıdı

Botan, Yüksekovalı Berat'ı Meclis gündeme taşıdı

HDP'li Botan, Yüksekova'da 10 yaşındaki Berat Oktay’ın bulduğu cismin patlaması sonucunda hayatını kaybetmesini Meclis gündemine taşıdı.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, 10 Mart’ta Hakkari Yüksekova’da patlayıcı maddenin patlaması sonucu hayatını kaybeden 10 yaşındaki Berat Oktay ile yaralanan İbrahim Akdağ’a ilişkin soru önergesi vererek, Meclise taşıdı. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlamasını talebiye soru önergesi veren Lezgin Botan, 

Berat Oktay’ın yaşamına ve İbrahim Akdağ’ın yaralanmasına yol açan patlayıcının türünü Başbakana soran Botan, patlama ile ilgili soruşturma açılıp açılmadığını sordu. 

Yüksekova’da arazide bırakılmış patlayıcı maddenin infilak etmesine bağlı yaşanan ölümlere ilişkin şu ana kadar kaç soruşturmanın açıldı?

Yüksekova’da çatışmaların üzerinden iki yıl geçmesine rağmen araziden patlayıcı maddelerin hâlâ toplanmamasının nedeni nedir?

Çalışmalar hangi birim tarafından, nasıl yürütülmektedir?

Yüksekova’da son 10 yılda çatışmalardan arta kalan patlayıcılara, askeri araçlardan açılan ateşe ve zırhlı araçların çarpmasına bağlı kaç ölüm yaşanmıştır?

Yaşamını yitirenlerin ve yaralananların adları nelerdir?

Yüksekova’da sivil ölümlerin önüne geçmek amacıyla alınması planlanan tedbirler nelerdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.