Bolivya'da üniversite kavgası: Korkuluklar kırılınca öğrenciler 5. kattan zemine düştü

Bolivya'da üniversite kavgası: Korkuluklar kırılınca öğrenciler 5. kattan zemine düştü

Güney Amerika ülkesi Bolivya’da bir üniversitede çıkan kavga sonucu demir korkulukların kırılması ile 5. kattan düşen 5 öğrenci hayatını kaybetti, 3 öğrenci yaralandı.

Güney Amerika ülkesi Bolivya'nın El Alto kentinde bulunan El Alto Devlet Üniversitesi'nde (UPEA) çıkan kavga sonucu birçok öğrenci hayatını kaybetti.

Yerel basında yer alan haberlerde, üniversitede öğrenci meclisi toplantısının ardından rakip görüşten öğrenciler arasında kavga çıktığı aktarıldı. Üniversitenin 5. katında çıkan kavga sırasında demir korkulukların kırılması ile birçok öğrenci 5. katta aşağı düştü.

Aşağı düşen 5 öğrenci hayatını kaybederken, 3 öğrenci ise yaralandı. Öğrencilerin 5. kattan düştüğü anlar ise diğer öğrenciler tarafından saniye saniye kaydedildi.

Castillo: Gerçekler derhal açıklanmalı

Hükümet Bakanı Eduardo del Castillo sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, UPEA'nın yaşanan olayın ardından 5 ölü, 3 yaralı rapor ettiğini bildirdi.

El Alto Belediye Başkanlığında düzenlenen kutlama törenine katılan Devlet Başkanı Luis Arce ise yaptığı açıklamada, “El Alto halkına ve acı çeken ailelere en içten taziyelerimi sunuyorum. Gerçeklerin derhal açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

​UPEA'nın halkla ilişkiler ofisi tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili iç soruşturma başlatıldığı duyuruldu. UPEA’da çoğu kırsal kesimden olmak üzere yaklaşık 100 bin öğrenci eğitim görüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.