Bodrum'da "parfüm yangını"

Bodrum'da "parfüm yangını"

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir konteynerdeki parfüm şişelerinin patlaması yangına yol açtı. Çıkan yangını köylüler söndüremeyince itfaiye ekiplerinden yardım istediler. İtfaiyenin müdahalesi ile köy yanmaktan kurtuldu

Dağbelen Köyü’nde dün  öğle saatlerinde bir evin bahçesinde bulunan konteynerde depolanan parfüm şişelerinin sıcaklık nedeniyle patlaması sonucu yangın çıktı. Alevlerin konteynerdeki diğer eşyalara sıçramasıyla alevler yayılarak bahçedeki kuru otları tutuşturdu.

Çevredekilerin bahçe hortumları ve kovalarla müdahale etmeye çalıştığı yangın büyüyünce, vatandaşlar itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına hızla müdahale etti. Alevlerin yandaki bahçelere kadar ulaşması nedeniyle köylüler kısa süreli panik yaşadı.

Konteynerdeki yangını şaşkınlık içerisinde izleyen 45 yaşındaki Mehmet Kara, “Evimizin bahçesindeki konteynırı depo olarak kullanıyordum. Hava çok sıcaktı bu nedenle parfüm şişelerinin art arda patladığını ardından yangın çıktığını gördüm. Hemen müdahale ettik, ancak yangın depodaki eşyaları tutuşturunca birden büyüdü. Korkumuz köye yayılmasıydı, itfaiye tam zamanında geldi, müdahale etti. Köyümüz ormanlık alan içerisinde bu nedenle çok korktuk” diye konuştu.

Polis yangın ile ilgili soruşturma başlattı. (MELİS ANTER / ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.