BM: Bir kuşağı etkileyebilecek genel bir felaketle karşı karşıyayız

BM: Bir kuşağı etkileyebilecek genel bir felaketle karşı karşıyayız

Birleşmiş Milletler, koronavirüs salgını yüzünden okulların kapanması nedeniyle dünyanın "genel bir felaketle" karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, salgın kontrol altına alınır alınmaz, çocukları okullara geri döndürmeni "başlıca öncelik" olması gerektiğini söyledi.

Dünya genelinde, 160'tan fazla ülkede salgın nedeniyle okulları kapattı ve bir milyardan fazla kişi bu durumdan etkilendi.

Reuters Haber Ajansı'na göre, salgın başlamadan önce bile, 250 milyon çocuk okula gidemiyordu.

Guterres "Şu anda görülmemiş düzeyde bir insan potansiyelini harcayabilecek, onlarca yıllık gelişmenin altını oyabilecek ve eşitsizlikleri daha da kötüleştirebilecek, bir kuşağı kapsayan bir felaketle karşı karşıyayız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.