BİTMEYEN BİR ÇİLE!

Değerli okuyucular, saygı değer spor severler bu hafta itibari ile Hakkari Objektif Haber’de ilimizde sporun tüm branşlarında faaliyet gösteren spor kulüplerimizin yapmış oldukları aktiviteleri, etkinlikleri, branşlarında faaliyet gösterdikleri müsabakalarının analizleri ve değerlendirmelerini yaparak hem onların başarılarını, emeklerini halkımıza taşıma noktasında bir köprü olma gayreti göstermeye çalışacağız hem de faaliyetlerini yerine getirirken yaşamış oldukları sıkıntılarını ve karşılaştıkları küçük olsun büyük olsun sorunlarını yetkili birimlerimiz ve kurumlarımızın dikkatini çekmek ve bir nebzede olsa çözüm bulunması noktasında köprü vazifesi görmek üzere onların sesi, kulağı ve aynası olmaya çalışacağız.  Tabidir ki bu görevimizi yerine getirirken hiçbir kimseyi, kurumu, kuruluşu ya da toplumuzun hiçbir kesimini hedef almadan kimseyi rencide etmeden hiçbir spor branşını, kulübünü diğerlerinden kayırmadan, eşitlik hakkaniyet sınırlarını gözeterek her spor branşını ve kulübüne eşit bir şekilde köşemizde değinmeye gayret göstereceğiz. İnşallah bu iyi niyetle giriştiğimiz bu yolda tüm kesimlerimize katkımız olur.

Evet ;yazı başlığımda da değindiğim gibi ilimizde spor bitmeyen bir çile konumunda maalesef. Türkiye’nin en genç en dinamik nüfusuna sahip olan ilimizde hali ile sporun her branşında başta futbol olmak üzere basketbol, voleybol, kayak, badminton, masa tenisi, tenis, okçuluk, yüzme, güreş vb. bir çok branşta faaliyet gösteren pek çok spor kulübümüz ve bu kulüplerde gönüllük esasına dayanarak tamamen spor aşkı ve sporcu ruhu ile yöneticilik ve antrenörlük yapan arkadaşımız var. İçlerinde her biri almış olduğu üst düzey eğitimler, seminerler ve antrenörlük belgeleri  ile tam anlamıyla profesyonelliği içlerinde barındıran bu emekleri bizce çok değerli yönetici ve antrenör arkadaşlar tabi içlerinden biride ben olmak üzere hem sevdalısı olduğumuz branşlarda hobimizi yapmak hem de geleceğimizin teminatı olan gençlerimize ve çocuklarımıza sporu sevdirmek sporun hayatlarında ne kadar önemli bir yer edindiğini onlara benimsetmek, sporun eğitimlerinin bir parçası ve basamak noktası olduğunu gençlerimize aşılamak ve bir çoğu branşlarında üst düzey sporcu yetiştirerek hem onları üst lig ve kademelerde iyi bir sporcu yapmak, milli takımlarımızda Hakkari’mizden de bir yada birkaç sporcu göndermek için büyük çabalar göstermekteyiz. Bu çabayı sarf eden yönetici ve antrenör arkadaşlar tüm zamanlarını branşlarında ilerisi için düşündükleri hedefleri yerine getirmek için harcamaktadırlar. Hatta çok rahat ifade edeyim ki  tüm kulüp başkanlarımız, yöneticilerimiz, antrenörlerimiz resmi işleri dışındaki tüm zamanlarını ve özel hayatlarını, ailelerini, çocuklarını bir kenara bırakarak tüm zamanlarını kulüplerinde sporcuları ile geçirmektedirler. Bana göre karşılık olarak sadece hobilerini yerine getirmek için çaba sarf eden kulüplerimiz takdire şayan işler başarmaktalar.

Hepimiz de biliyor görüyor ve yaşıyoruz ki  bu işin emekçileri bu sevdalısı oldukları faaliyetleri büyük çileler, zahmetler çekerek yapmaktalar. Batı illerindeki kulüpler gibi hiç birinin ne bir kompleksi ne bir tesisleri ne de bir idari binaları ne de yapmakta oldukları sporun ve sporcuların ihtiyaçlarını karşılayacak sabit bir maddi gelirleri yoktur. Ancak bu işe öyle bir sarılmış öyle bir zahmet çaba ve emek veriyor ki yönetici ve antrenörlerimiz iç dünyasında Türkiye’nin en üst liglerinde mücadele eden takımları ile aynı heyecanı coşkuyu taşıyıp, çalışmalarında büyük olan hedefleri doğrultusunda büyük emekler veriyorlar. Kulüplerimizin faaliyetlerini yaparken çektikleri bu çile onca sıkıntıya rağmen bu işi o kadar büyük bir sevgi ile yerine getiriyorlar ki yaşadıkları haz ve mutluluk onlara her şeyi unutturuyor. Gençlik Sporumuzun tüm branşlarda tesislerini gezin göreceksiniz ki günün her saati her anında orda antrenmanlarını yapan spora sevdalı koca yürekleri göreceksiniz orda. Belki hiç birinin tek tip malzemesi yaptıkları spora uygun dayanıklı konforlu malzemeleri yok ama oraya sığdırdıkları kocaman spora olan sevdasını göreceksiniz. Yöneticilerimiz can limanları olan babaları anaları olarak gördükleri Valilerimizden kimi zaman aldıkları ekonomik desteklerle kimi zaman zar zor da olsa ilimiz sporuna pek değer vermeyen esnaf ve iş adamlarımızdan bazen aldıkları küçük desteklerle kimi zaman da kendi ceplerinde harcadıkları paralarla sevdalısı oldukları sporlarını yapmakta ve gençlerimize hizmet etmekteler. Bu nedenle yaptıkları hizmet ne kadar büyük ise çektikleri çileler de o derece büyük.

Bu sebeple köşemizde ilimizde sporun her branşında faaliyet gösteren duayenlerimiz, kulüp yöneticilerimiz ve antrenörlerimiz ile  yapmış oldukları faaliyetleri ve yaşadıkları sıkıntılarını köşeme taşıma kararı almış bulunmaktayım. Bu vesile ile her branşımızın kendini hem tanıtması açısından hem de yaşadıkları sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında onların burada aynası olmak adına gelecek hafta sporun anası babası olan futbol kulüplerimizin faaliyetleri devam etmekte olan amatör ligimizi ve yaşadıkları sorunları köşemize taşımak üzere hepiniz saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.    

Önceki ve Sonraki Yazılar