Bitcoin yasal para birimi oldu

Bitcoin yasal para birimi oldu

El Salvador, kripto para birimi Bitcoin'i ülkenin yasal para birimi olarak kullanıma aldı. Bitcoin yüzde 1,8 değer kazandı.

El Salvador, Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. El Salvador Başkanı Nayib Bukele, salı günü 200 yeni Bitcoin daha aldıklarını ve şu ana kadar toplamda 400 Bitcoin'lerinin olduğunu söyledi. Bukele daha fazla kripto para almayı hedeflediklerini duyurdu.

El Salvador hükümeti, kripto para birimini tanıtmak için ulusal dijital cüzdana kaydolacak her bir vatandaşına 30 dolarlık ücretsiz Bitcoin verileceğini açıkladı. Ülkede yaşayanlar kimlik numaralarıyla hükümetin sağladığı Bitcoin cüzdanı Chivo’ya erişebilecek ve cüzdanın içerisinde önceden yatırılmış 30 dolar değerinde Bitcoin olacak.

Yeni yasaya göre Bitcoin'i kabul etmeyen işletmeler cezalandırılacak. Ülkede 3 Bitcoin yani yaklaşık 155 bin dolar yatırım yapan yabancılara ise oturma izni verilecek.

Bu gelişmenin ardından Bitcoin yüzde 1,8 değer kazanarak 52 bin 200 dolara yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.