Birçok ülke Lübnan'a yardım gönderiyor

Birçok ülke Lübnan'a yardım gönderiyor

Beyrut'ta yaşanan patlamanın ardından birçok ülke Lübnan'a yardım için harekete geçti.

Ülkeye acil durum çalışanları ve sağlık personeli gönderiliyor.

Fransa, onlarca sağlık çalışanı, mobil sağlık birimi ve 15 ton yardım taşıyan iki uçak gönderdi. Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada gönderilen yardımın yaklaşık 500 yaralının tedavisinde kullanılabileceği belirtildi. Ülkedeki Fransız yetkililerinin de patlamadan bu yana hükümete yardımcı olduğu ifade edildi.

Ürdün de tüm gerekli personelin hazır bulunacağı bir askeri hastane kurulacağını söyledi. Mısır da Beyrut'ta yaralıların tedavisi için bölge hastanesi açtı.

Çek İçişleri Bakanı Jan Hamacek, Lübnan'ın 37 acil kurtarma çalışanı ve yardım köpeğinin bulunduğu bir ekip gönderme teklini kabul ettiğini söyledi.

Danimarka ve Yunanistan da Lübnan'a insani yardım göndermeye hazır olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Beyrut'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye olarak her zaman Lübnan'ın ve Lübnanlı kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.