Birçok ilde HDP'lilere Operasyon: 70 gözaltı

Birçok ilde HDP'lilere Operasyon: 70 gözaltı

İstanbul, Adana ve Bingöl'de sabah saatlerinde çok sayıda eve düzenlenen baskında aralarında HDP, DBP, HDK, TJA ve Eğitim Sen üye ile yöneticilerinin bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul’un birçok ilçesinde sabah saatlerinde eş zamanlı olarak ev baskınları düzenlendi. TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ev baskınlarında. Ajanslar yaklaşık 70 kişinin gözaltına alındığı 34 kişi içinde yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Gözaltına alınanlar arasında Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Eğitim Sen üye ile yöneticileri yer alıyor. 

ADANA'DA ÇOK SAYIDA GÖZALTI 

Adana'da da sabah saatlerinde eş zamanlı ev baskınları yapıldı. Evlerde yapılan aramaların ardından HDP Adana İl Eşbaşkanı Hüseyin Beyaz ve HDP Seyhan İlçe Eşbaşkanı Suzan Kılıç'ın da olduğu çok sayıda HDP'li gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan HDP'liler, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. 

BİNGÖL'DE EV BASKINLARI 

Bingöl'de sabah saatlerinde polis tarafından birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Evlerin aranması ardından DBP PM Üyesi Adnan Sarı, Bingöl Belediyesi DBP'li Encümeni Cihat Yıldırım, İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya ve DBP'li İlhan Çakabay gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 4 kişi Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.