'Bir türlü ölmeyen' Bülent Kayabaş...

'Bir türlü ölmeyen' Bülent Kayabaş...

Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Bülent Kayabaş'ı bugün sabah saatlerinde yitirdik. Sanatçı akıllarda Yeşilçam'ın bir klasiği olan "ölememe" sahnesiyle kalmıştı.

 Oyuncu Bülent Kayabaş bu sabah aramızdan ayrıldı. Yer aldığı birçok Yeşilçam filminin yanı sıra, tiyatrolar ve seslendirme çalışmalarıyla tanıdığımız sanatçının hafızalarda yer ettiği sahnelerden biri de Filiz Akın’la beraber oynadığı polisiye türündeki “Karateci Kız” filminde “bir türlü ölemediği” sahneydi.

25 Ağustos 1945’te Eskişehir’de dünyaya gelen Osman Bülent Kayabaş, henüz 16 yaşındayken  profesyonel tiyatro oyunculuğuna başladı. Eskişehir Belediye Tiyatrosu’nda bir süre profesyonel olarak tiyatro oyuncusu olarak görev yaptıktan sonra birçok sinema, tiyatro oyunu ve dizilerde yer aldı. Oyunculuğun yanı sıra seslendirmeler de yapan sanatçı, 14 yıl boyunca ünlü çizgi karakter Winnie The Pooh’u da Tiger karakterini Türkçe seslendirdi.

ÇASOD’un (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) etkin bir üyesi de olan Kayabaş’ın, yer aldığı sinema ve TV filmlerinden bazıları şunlardı: Bereketli Topraklar Üzerinde, Son Urfalı, Faize Hücum, Fantastik Hikayeler, Ayrı Dünyalar, Zübük… 1981 yılında “Avni Dilligil En İyi Oyuncu Ödülü”ne layık görüldü. 2000’li ise yıllarda Fasulye, Filler ve Çimen, Pardon gibi sinema filmlerinde önemli rolleri üstlendi. Bir Kış Öyküsü adlı müzikal oyunla da uzun süre ara verdiği sahnelere geri dönüş yapmıştı.

Bülent Kayabaş 1973’te Filiz Akın ve Ediz Hun ile beraber yer aldığı “Karateci Kız” adlı filmde bir türlü ölemediği o sahneyi yıllar sonra konuk olduğu programda böyle anlatmıştı…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.