Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

BİR KİTAP BİR AĞAÇ

Bir kitap bir ağaçtır. Bir ağaç bir orman, bir orman bir alemdir. Sloganıyla evimizde, iş yerimizde, çevremizde bulunan gerek ders kitaplarımızı gerek okuyup bitir(ilen)diğimiz eskimiş kitaplarımızı çöpe atmak, yakmak yerine GERİ DÖNÜŞÜME kazandırmak, defter, kitap, kalem yapımı için kesilen onca ağaçlarımızın, ormanlarımızın heba olmaması, memleketimizin çöle dönüşmemesi adına hepimize ülkemizi koruma ve yüceltme gayreti, azmi, sorumluluğu düşmektedir. Tüm okullarımızda başlatılan KİTAP GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ hepimizin duyarlı olması ve maksimum çaba sarf etmesi birinci derecede ki görevimiz olmalıdır.

ALKIŞLAMALIYIZ

Toplum olarak gönülden tüm gücümüzle yere izmarit atanları, maske serenleri, midesine afiyetle indirdiği her bir yiyecek ve içeceğin kapağını, kutusunu, poşetini rast gele gelişi güzel fırlatanları, bir dikili fidanı, bir başak veren, başkaldıran filizi olmadığı halde dal kıranı, ağaç keseni, gölgesinde uzanırken lanet okuyanı yürekten, kalpten büyük bir heyecanla, aşkla canu gönülden alkışlamalı, ödüllendirilmeliyiz.

Konuşmalarda dört dörtlük kesilen bizler; sonuca dönüp baktığımızda ne olduğumuzun tapusu kendiliğinden belli olmakta…

Söz ve icraatlarımız bir olmuyorsa fazla havalanmaya, havalandırmaya hiç gerek yok. Çünkü yere serilmiş bir maske, atılan bir izmarit, çöpü andıran her bir pisliğimiz inancımıza, kültürümüze, Hakkâri’mize lanse edilen kötü bir namdır.

Yatağımıza uzanıp sigaramızı tüttürünce üstümüze, balkonumuzda yıldızları seyredip, dumanının havaya serpince balkonumuza, hanemizin herhangi bir köşesinde izmaritimizin bulunmasına rıza göstermiyorsak, izin verilmiyorsak aynı hassasiyeti neden sokağımızda, caddemizde, şehrimizde göstermiyoruz?

Piknik alanlarımızı, ormanlıklarımızı, çeşme, akarsu, dere kenarlarımızı,

kısacası rahat bir nefes almak için toplum olarak, uğrak yerlerimiz sahiplenmeli, kar altından sıyrılmış ilkbaharın doğası güzelliğinde kalması adına neden empati kurmuyor, sahiplenmiyoruz?

         Maskelerimizin temiz olmasına ve pak kalmasına gayret, çaba ederken; neden aynı hassasiyeti yerlere serptiğimiz göz ekranlarımıza yansıyan çirkin manzaralı, ağız kokulu, nefe(i)s hastalıklı maskelere göstermiyoruz?

         Daha duyarlı ve bilinçli bir toplum olma yolunda şuurlu davranmalıyız…

Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.