Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

BİR HASBİHAL

  

Eleştirmek ve eleştirilmek bazen seveni uçurumdan almaktır. Düşenin duasına nail etmeye vesile kılmaktır. Alkışlayıp kör kuyuyu fark ettirilmeyene set olmaktır. Görselde güzel görünen bataklığa batmaya engel olmaktır. Eleştirmek…  

 

“İman, yetmiş küsur şubeye ayrılır. En üst derecesi “Lâ­ilâ­he il­lal­lah” sözü, en alt derecesi ise yolda insanlara eziyet veren bir şeyi alıp kenara koymaktır. Hayâ da imandan bir şubedir.” (Buharî, İman 2, Hadis No. 8) 

 

 Evet, biz yolda gördüğümüz taşları, dikenleri, camları, çivileri yolun kenarlarına atan bu duruma hassasiyet veren bir toplumuz. Lakin konu evimiz, bahçemiz, arazimiz olunca 180 derece değişen hatta hakkımız olmayan alanın çevresini genişletmek, tel örgüyle, duvar örmekle, balkonumuzu uzatmakla faniyi sahiplendiğimiz zayıf noktamız var. 

 

Hiçbiriniz kendisi için istediğini (mü’min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz. BuhârîÎmân, 7; Müslim, Îmân, 71.  

 

Kendimize çok şey isteyen ama komşumuza, akrabamıza, dostumuza, halkımıza, milletimize değil azı, onları düşünmeyi bile düşünmeyenleriz. 

 

Projede, imar planında yol gözüken ama kendimize mal ettiğimiz topraklardan,  insanların temel ihtiyaçların başında gelen yol, su, kanalizasyon ve elektrik hatlarının geçişine müsaade etmeyen, bunlara zorluk çıkaran; yoları ufak taşlardan temizlerken, yerlerine kocaman kayaları yerleştiren, apartman diken, buna izin veren, göz yumanlarız. Kendimize yol, elektrik, su, kanalizasyon isterken komşumuzu bunlardan mahrum etmek ne insanidir, nede İslami’dir. 

 

                        Belediye Başkan vekilimizle Kısa Bir Hasbihal 

 

— Sayın Başkanım; Berçelan ve Golan kaynak sularının çıkış ve şehrin giriş depolarına  kadar ki mesafede neredeyse şişlenmeyen, delik deşik edilmeyen daha önce ki yönetimlerin  elleriyle verdikleri 40’lık, 60’lık, 80’lık borularla yazın sulama döneminde bahçesini tarlasını bu suyla sulayıp azalan şehir suyu için köylüleri, yaylacıları suçlayanlar gibi bu yeni  hatta da delik deşikler olacak mı, depoya varmadan kimseye hat verilecek mi?  

 

—Yok. Bu boru öyle çabuk çabuk kaynak tutacak bir boru değil. Ki olursa böyle bir durum anında müdahale edilip, gereken cezai işlemler başlatılacak. Buna asla müsaade  edilmeyecek, müsamaha gösterilmeyecek. 

 

—Başkanım yıllardır sözde ve proje de olup icraatlar da olmayan yeni yollar açılacak mı? 

 

—Ne zaman halk tahsis ederse, kabul ediyorum derse hemen vakit geçirmeden halkın refahı, huzuru, mutluluğu için gireriz. 

 

—Başkanım Fatih Kışlasından Sermaye Piyasası Kurulu İlköğretim okulu ve 

Anadolu Lisesi Pansiyonu arkası ile  Gopsi eski şehir sulama su kanalizasyonu boyunca  Tugay yolu denilen 10 Metre genişliğinde imarda olan yol açılacak mı?  

 

—Dediğim şekilde halk kendi huzuru refahı için gönül rızasıyla proje de olup ama  zamanla daralttığı arazileri, yola engel olan evlerini, bahçelerini tahsis edip,  talep ve  müracaat olursa hemen çalışmaları başlatırız. 

 

Gopsi mezarlığı ile askeri güvenlik bölgesi Kale-3 altında ki tepe yamacına kadar ki hazine arazisine şehre kuşbakışı olan, şehri en güzel yerden izlemek adına tepeye  valilik  parkının bir benzeri ve daha modern yaz kış halka hitap edecek bir çocuk park veya dinlenme tesisi kurma gibi bir projeniz var mı? 

Ve hemen sorumlu müdürünü çağırması harita üzerinden kendisine yerin tarif etmesiyle… 

 

—Bakarız, değerlendiririz. Öncelikli hedeflerimiz halkın yoğun olduğu yerleşim alanlarının yeşillendirilmesine ağırlık verilecek.  

 

—HATSO- AHS arası ile Halk Pazarından geçerek, Bulvar Caddesine paralel ikinci bir çarşı açılacak mı? 

 

—İzne bağlıdır. Bakın biz bahardan beri Kıran Mahallesinden 80’lik bir boruyu geçirecek yer bulamıyoruz. Halkın gönül rızasına set olamam. Ne zaman ki arazi, yapı sahipleri izin verir onaylarsa ikinci bir çarşı neden olmasın.  

 

—Sayın Başkanım; Büyük Çocuk Oyun Parkı pazartesi hariç diğer bütün günler açıktır. Fakat gerek hafta içi gerekse de hafta sonu öğlen tatiline denk gelen veli ve çocuklarımızın 1-1.5 saat beklememeleri için bir çalışmanız var mı? 

 

—O konunun takipçisi olacağız. Gerekenler yapılacak. 

 

—Başkanım Allah razı olsun vaktinizi aldığım için de hakkınızı helal edin. 

 

NOT: Sayın Belediye Başkanımızın 17.01.2018 tarihinde Gazi Mahallesi Sürme Hanım Caddesini  ziyareti ve yıllardır sözü verilen ama hayalleri düşlerimizden öteye gitmeyen,  üç yolun kesiştiği rampanın düşürülmesi, engellenen yolların açılması  için sorunu  yerinde denetlemesi ve sözünün icraata, çoluk, çocuk, yaşlı gencin semaya açılan avuçların dolu inmesi temennisiyle…    

Selam ve dua ile…  

 

1-014.png2-015.png

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.