''Binlerce IŞİD’li Türkiye’ye geçti, durum ciddi''

''Binlerce IŞİD’li Türkiye’ye geçti, durum ciddi''

Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hişam El-Alevi, önemli sayıda IŞİD’li teröristin Türkiye’ye geçtiği konusunda istihbarat aldıklarını ve durumu Türk istihbaratına bildirdiklerini söyledi.

Irak'ın elindeki bilgilere göre, önemli sayıda IŞİD’li teröristin Türkiye’ye geçtiğini ve bir kısmının da geçmeye çalıştığını belirten Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hişam El-Alevi, bu konuda Türk istihbaratına bilgi verdiklerini söyledi.

Büyükelçi El-Alevi, söz konusu IŞİD militanlarının Musul, Telafer ve bölgedeki diğer şehirlerden geldiklerini ifade ederek, “Bu çok ciddi bir konu, binlerce DEAŞ’lıdan bahsediyoruz” uyarısı yaparak şöyle devam etti: “Evlerini terk etmek zorunda kalan gerçek Irak vatandaşları ile Musul operasyonu nedeniyle bulundukları şehirlerden ayrılmak zorunda kalan DEAŞ unsurlarını ayırt etmek üzere iki tarafın işbirliği yapması, bilgi paylaşmamız önemli. Bu unsurlar hem Türkiye’nin hem de Irak’ın ulusal güvenliğine tehdit oluşturuyor.”

Hürriyet'ten Sevil Erkuş'a konuşan Büyükelçi, Irak’ı ziyaret eden Türk heyetinin Erbil temaslarında da konunun gündemde olduğunu belirterek, kendisinin de katıldığı ziyarette güvenlik işbirliğinin konuşulduğunu anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.