Bingöl'ün komşu illerle karayolu bağlantısı kesildi

Bingöl'ün komşu illerle karayolu bağlantısı kesildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bingöl'ün karayolu bağlantısı bulunan Erzurum, Muş, Diyarbakır ve Elazığ ile bağlantısı kesildi. Yetkililer Elazığ karayolunda görüşün sıfır olduğunu açıkladı.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl’ün komşu illerle karayolu bağlantısı kesildi.

Bingöl’de etkili olan kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesi sıfıra kadar düştü. Çok sayıda aracın da mahsur kaldığı karayolu, ulaşıma kapandı. Polis, sürücüleri uyarırken Valilikten yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl-Elazığ karayolunda görüş mesafesi sıfıra düştü. Elazığ karayolunda ulaşıma kapanan yolda çok sayıda araç mahsur kaldı” denildi. Yetkililer, mecbur kalınmadığı sürece, özel araçlarla trafiğe çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Bingöl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, “İlimiz ve çevresinde yaşanılan yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle Bingöl-Erzurum, Bingöl-Muş, Bingöl-Diyarbakır yolları tamamıyla kapanmış olup, yollarda mahsur kalan vatandaşlarımız için Bingöl Karayolları 84. Şube Şefliği ekipleri tarafından yol açma çalışmaları zorlukla gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlarımızın yollarda mahsur kalmamaları için şehirler arası yolculuk yapmamaları önemle duyurulur” denildi.

Yolda mahsur kalan ve rahatsızlanan 2 kişi ise sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.