Binali Yıldırım'dan Uber açıklaması

Binali Yıldırım'dan Uber açıklaması

Binali Yıldırım, "Uber teknolojinin bize getirdiği bir konfor. Bunu da yok sayamayız, buralarda düzenleme lazım" dedi.

TBMM Başkanı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Cemile Sultan Korusu'nda medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Kameralara kapalı bölümde medya temsilcilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Uber ile ilgili soruyu da cevap verdi.

"80'li yıllarda iki taksim vardı" diyen Yıldırım, "Taksicileri en iyi ben anlarım. O dönem otobüsümü satım 2 taksi plakası almıştım. Ama dört ay sonra gördüm ki bu iş bize göre değil sattım." ifadelerini kullandı.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Taksiciler şehrimizin aynasıdır. Taksicilerin eğitim ve güvenlik yönünden gözden geçirilmesi lazım. Eğitim, standartlar, güvenlik yönleriyle yapılması gereken çok işler var. Uber, teknolojinin bize getirdiği bir konfor. Ama haksız kazanca izin veremeyiz. Bunu da yok sayamayız. Buralarda düzenleme lazım. Bunları yapacağız, bir orta yol bulunur sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.