Binali Yıldırım TBMM Başkanlığından istifa etti

Binali Yıldırım TBMM Başkanlığından istifa etti

Belediye başkan adayı olan Binali Yıldırım, TBMM Başkanlığı görevinden istifa için dilekçesini verdi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Meclis’te veda yemeği verdi.

Yemekte konuşan Binali Yıldırım, “Bugün itibariyle TBMM Başkanlığı görevimden çekileceğim. Bu yemekten sonra ilk yapacağım iş görevden ayrılma dilekçesini TBMM’ye teslim etmek olacak. Yarın sabah saat 09.00’da yeni başkan seçilinceye kadar görevi, vekilim İstanbul Milletvekili Sayın Celal Adan’a devredeceğim. TBMM’ye seçilecek yeni başkanına şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk TBMM Başkanı olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Parlamenter sistemin son başbakanıydım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Meclis Başkanı oldum. Belediye başkanlığı görevine aday olan ilk Meclis Başkanıyım. Gördüğünüz gibi ilklerle sonlar arasında dolaşıp duruyoruz” diye konuştu.

Yemeğin ardından Binali Yıldırım istifa dilekçesini imzalayarak, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na teslim etti. Sayın Kumbuzoğlu istifa dilekçesinin işleme konulması için talimat verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.