Binali Yıldırım: HDP'lilerin durumu özel, ona girmiyorum

Binali Yıldırım: HDP'lilerin durumu özel, ona girmiyorum

Başbakan Binali Yıldırım görevden uzaklaştırılmış 106 belediye başkanı olduğunu, bunların 93'ünün HDP'li, 9'unun AK Partili, 3'ünün MHP'li, 1'inin ise CHP'li olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, hükümet adına 2018 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada görevden alınan belediye başkanlarıyla ilgili de konuştu. Görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında açılmış 3 ayrı dava, 3 ayrı yargılama ve soruşturma aşamasında 11 tane dosya mevcut olduğunu söyleyen Yıldırım, “Burada adil davranılmıyor, AK Partili belediyelere gidilmiyor, diğer belediyelerin üzerine gidiliyor” iddialarına yanıt verdi.

‘150 SORUŞTURMA İZNİ 106 UZAKLAŞTIRMA’

Yıldırım, 31 Mart 2004 ile 1 Aralık 2017 tarihleri arasında soruşturma izni verilen belediyeleri “AK PARTİ: 91, CHP: 27, MHP: 23, diğerleri: 9” diye sıraladı, “Hangisi fazla?” diye sordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım’a “Biz denetlemeye karşı değiliz ki” diye seslendi.

Başbakan Binali Yıldırım 11 Aralık 2017 tarihi itibarıyla görevden uzaklaştırılmış 106 belediye başkanı olduğunu, bunların 93’ünün HDP’li, 9’unun AK PARTİ’li, 3’ünün MHP’li, 1’inin ise CHP’li olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın “HDP’li belediye başkanlarını hariç tutsak bile 9 AK Partili, 3 MHP’li, 1 de CHP’li belediye başkanı açığa alınmış. Burada da bir adaletsizlik yok, en fazla AK Partili  belediye başkanı görevden alınmış. HDP’lilerin durumu özel, ona girmiyorum” sözlerine HDP milletvekilleri tepki gösterdi. HDP’li Pervin Buldan, “Niye özel Sayın Başbakan?” derken HDP’li Ahmet Yıldırım “Özel hukuk, özel hukuk” diye seslendi.

Başbakan Yıldırım, HDP’den gelen tepkiler üzerine, “Teröre kaynak aktardıkları için görevden alındılar, onun için özel, terörle aralarına mesafe koymadıkları için” diye karşılık verdi. Başbakan HDP milletvekillerinin “Bir tane belge gösterin” çağrısına ise yanıt vermedi.

AHMET YILDIRIM: BAŞBAKAN BİZİ DOĞRULADI, MÜTEŞEKKİRİM

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasından sonra söz alan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Başbakan’a sözleri dolayısıyla müteşekkir olduğunu söyledi, bunun nedenini şöyle açıkladı:

“Sayın Başbakanın DBP’li belediyeler için ‘Onların durumu özel’ diyerek gerçekten oradaki belediyelerin evrensel hukuk normlarıyla değil, özel hukuk normlarıyla yargılandıklarını itiraf ederek bizi doğruladığı için kendisine içtenlikle müteşekkirim. Ayrıca şunu da ifade edeyim, iddia edildiği gibi biz mahkemeye intikal eden belgeler üzerinden konuşuruz. Kaynak aktarıldığına dair ve sair yardım edildiğine dair hiçbir isnatla yargılanmıyor arkadaşlarımız, tümüyle siyasi gerekçelerle alındılar. Bir de DBP’li belediyelerin Rakka’da veya Kandil’de araçları çıkmıyor. Bunu özellikle Genel Kurul’un bilgisine sunmak isterim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.