Beyaz Saray: Flynn'in istifasını Trump istedi

Beyaz Saray: Flynn'in istifasını Trump istedi

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in istifasıyla ilgili, "Başkan, Flynn’in Pence’i ve diğerlerini yanlış yönlendirmesinden dolayı çok ciddi şekilde kaygılanmıştı" dedi

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer günlük basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanlarından Donald McGahn'in 17 gün önce Trump'ı uyararak, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in Rus Büyükelçi Sergey Kislyak'la yaptığı telefon görüşmesine ilişkin Başkan Yardımcısı Mike Pence'e yanlış bilgi verdiği yönünde bilgilendirdiğini söyledi.

'GÜVEN SORUNU' UYARISI

Sözcü Spicer, "bir güven sorunu olduğu" yönünde başkanın uyarıldığını ve bunun üzerine Trump'ın Flynn'den istifa etmesini istediğini belirtti.

Beyaz Saray'ın Flynn'i Rus Büyükelçi Kislyak'la görüştüğünün ortaya çıkmasının ardından takip altına aldığını belirten Spicer, "Bu söylentiler ilk ortaya çıktığından beri, konunun gerçek olup olmadığını anlamak için her gün araştırma yapıldı" ifadelerini kullandı.

'TRUMP'IN SONRADAN HABERİ OLDU'

Spicer, Trump'ın Flynn'e Kislyak'la görüşmesi yönünde herhangi bir talimat vermediğini ifade ederek, Başkan'ın görüşmeden sonradan haberinin olduğunu söyledi.

Trump'ın danışmanlarından Kellyanne Conway, Flynn'in istifa etmesini, "Flynn, bunun en iyi ihtimal olduğunu düşündü" sözleriyle değerlendirmişti.

Conway'e Flynn'in istifasından bir gün önce yaptığı "General Flynn, Başkan Donald Trump'ın tam güvenine sahip" yönündeki sözlerini de yineleyerek, "Trump çok sadık birisidir. Flynn istifa etme kararı aldı. Bu karar sonrasında tepkilerin merkezinde olacağını biliyordu" diye konuşmuştu.

Flynn, Kislyak'la yaptığı telefon görüşmesine dâir iddiaların ardından görevinden istifa etmişti.

FLYNN REDDETMİŞTİ

Trump'ın başkanlık görevini Barack Obama'dan devralmasından önce Flynn'in Rus Büyükelçi Kislyak'la yaptığı telefon görüşmesinde ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımları konuştuğu iddia edilmişti. Flynn bu iddiaları reddetmiş ve Kislyak'la taziye görüşmesi yaptığını öne sürmüştü.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn istifa etti

Flynn'in Başkan Yardımcısı Pence'i de bu yönde bilgilendirdiği belirtilmişti. Bunun üzerine Pence, Flynn'i savunmak üzere geçen ay emekli generalin Rus Büyükelçi ile "asla yaptırımları konuşmadığını" söylemişti ancak geçen hafta sonu ABD'nin önde gelen medya kuruluşları tarafından Flynn'in yaptırımları konuşmuş olabileceği iddiası ortaya atılmıştı. Flynn'in Pence'ten özür dilediği, Sözcüsü Sean Spicer tarafından doğrulanmış, Trump'ın emekli generalin durumunu değerlendirdiği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.