Beştepe'de sürpriz buluşma

Beştepe'de sürpriz buluşma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, saat 12.00'de Beştepe'de Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul etti. Sürpriz görüşmede kabine revizyonunun ele alındığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım Beştepe’de gündem dışı bir görüşme gerçekleştirildi. Saat 12.00’de başlayan toplantıda kulislere göre, olası kabine revizyonuna son şekli verilecek. Reuters’a konuşan cumhurbaşkanına yakın bir kaynak, “Bugünkü toplantıdan sonra kabine değişikliği kararı çıkması konusunda güçlü bir ihtimal var” dedi.

2 Temmuz tarihli Duvar Arkası’nda Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kabinedeki iki isim üzerinde ciddi bir anlaşmazlık olduğu, bakanlar kurulu değişikliğinin de bu nedenle sürekli ertelendiği yazılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ı değiştirmek istediği, Başbakan Yıldırım’ın ise direndiği öne sürülmüştü.

KONUŞULAN İSİMLER

Kulislere göre 4-5 bakanın değişmesi, bazı bakanların da kabine içinde yer değiştirmesi söz konusu olacak. Kabine dışı kalması yüksek ihtimal olarak görülen isimler Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ve Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.