Benzema’dan Gazze’ye destek

Benzema’dan Gazze’ye destek

Karim Benzema, dualarının, “adaletsiz bombalamaların kurbanı olan Gazze sakinleriyle" olduğunu söyledi.

Cezayir asıllı Fransız futbolcu Karim Benzema, günlerdi İsrail bombardımanı altında olan Gazze’ye destek mesajı paylaştı.

Yıldız futbolcu, X hesabından yaptığı paylaşımda, “dualarının Gazze sakinleriyle olduğunu" belirtti.

Benzema, şöyle dedi: "Tüm dualarımız, kadınları ve çocukları ayırt etmeyen adaletsiz bombalamaların bir kez daha kurbanı olan Gazze sakinleriyle."

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

İsrail ise bunun ardından Gazze'yi günlerdir bombalıyor. İsrail, ayrıca yıllardır abluka altında olan Gazze’nin elektrik, su ve yakıtını da kesmişti. İsrail’in Kuzey Gazze’nin tahliye edilmesi çağrısı üzerine 1 milyondan fazla Filistinli evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 670 kişi öldü, 9 bin 600 kişi yaralandı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda ise 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.