Belarus'ta protestolar dinmiyor: 3 bin gözaltı

Belarus'ta protestolar dinmiyor: 3 bin gözaltı

Belarus'ta Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun kazandığı açıklanan seçimlerden sonra başlayan protesto gösterileri sürerken, 3 bin göstericinin gözaltına alındığı belirtildi.

Belarus’ta Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun tekrar seçildiği açıklanan seçimlerin ardından protesto gösterileri sürüyor.

Ülke çapında düzenlenen protestolarda polis, biber gazı ve plastik mermi ile müdahalede bulunurken, toplam 3 bin kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Belarus İçişleri Bakanlığı açıklamasında, bine kadar kişinin başkent Minks’te gözaltına alındığı belirtildi. 39 polis ve 50 sivilin yaralandığı protesto eylemlerine Polonya’nın başkenti Varşova’da da destek giderek artıyor.

Ukrayna'daki Belarus Büyükelçiliği ve Moskova Büyükelçilikleri yakınlarında düzenlenen protestolardan ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın ülkedeki gelişmeleri dikkatle izlediğini belirtti.

Açıklamada, “Moskova Belarus'taki tüm seçim kampanyası boyunca gelişmeleri yakından takip etti. Oylamadan sonra bazı güçlerin büyük ölçekli protesto gösterileri organize etme girişimlerine rağmen, yetkililer durumun tehlikeli bir şekilde tırmanmasını engellemeyi başardı” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan gözaltıların olduğu bölgeler araç geçişlerine kapatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.