Bekir Bozdağ: Afrin'de kalıcı değiliz

Bekir Bozdağ: Afrin'de kalıcı değiliz

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Afrin operasyonuna ilişkin konuştu. Bozdağ "Afrin'de şu anda kontrol sağlandı ama Afrin'de Türkiye'nin işi bitmedi" açıklaması yaptı.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin kent merkezine girmesinin ardından açıklama yaptı. Bozdağ “Afrin’de kalıcı değiliz” dedi.

Bozdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Afrin’de şu anda kontrol sağlandı ama Afrin’de Türkiye’nin işi bitmedi. Daha yapacak çok işimiz var. Bildiğiniz gibi bugün meydana gelen bir patlamada orada siviller ve ÖSO mensupları hayatını kaybetti. Teröristlerin kaçmadan önce bölgede pek çok tuzaklamalar, mayınlamalar yaptığını biliyoruz. Terör örgütlerinin bölgede yakıp yıktıları yerlerin alt yapı ve üst yapısı ile imarı gerekecektir. Orada hayatın normalleşmesi için çok hızlı adımlar atmamız gerekiyor. Afrin’e girmeden bu terör örgütünün yuvasını dağıtmadan başarılı olmamız mümkün değildi. Bu başarı hepimizin göğsünü kabartan bir başarıdır. Bu harekat sırasında mabetlere, okullara, hastanelere, sivil halkın yoğun yaşadığı yerlere, sivil halkın meskun bulunduğu alanlara hiçbir zarar verilmemiştir.”

SİVİLLERİN OLDUĞU BÖLGEYE ZARAR VERİLMEDİ 

Afrin’e girmeden bu terör örgütünün yuvasını dağıtmadan başarılı olmamız mümkün değildi. Bu başarı hepimizin göğsünü kabartan bir başarıdır. Bu harekat sırasında mabetlere, okullara, hastanelere, sivil halkın yoğun yaşadığı yerlere, sivil halkın meskun bulunduğu alanlara hiçbir zarar verilmemiştir.

TERÖR DEVLETİ OLUŞTURMA PROJESİ YOK EDİLDİ

 Afrin’de kalıcı değiliz. Bizim harekatımızın hedefi bölgeyi terörden arındırmak. Bizim Afrin bölgesine yaptığımız Zeytin Dalı Harekatı; sadece bölgeyi PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ teröristlerinden temizleme hedefiyle sınırlı değildir. Bu sadece hedeflerden biri. En önemli hedef; bölgede bir terör koridoru ve terör devleti oluşturulması projesini çökertmektir. Zeytin Dalı Harekatı dün ulaştığı son başarılı hedeflerle beraber terör koridoru ve terör devleti oluşturma projesini de yok etmiştir, çökertmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.